Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Tarafından AB Destekli Bölgesel Hibe Programları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

TZOB Tarafından AB Destekli Bölgesel Hibe Programları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

TZOB Tarafından AB Destekli Bölgesel Hibe Programları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı


(TRA2, TR72, TR52 VE TRB1 İLLERİ HİBE PROGRAMI)
18 Nisan'da Devlet Planlama Teşkilatı tarafından teklif çağrısı yapılan “TRA2 (Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars), TR72 (Kayseri, Sivas ve Yozgat), TR52 (Karaman ve Konya) ve TRB1 (Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli) Düzey İki Bölgeleri Kalkınma Programı”, bu program kapsamındaki bölgelerde gelişmişlik farklarını azaltmak ve kapasite geliştirmek üzere, AB eş finansmanı ile desteklenen bütüncül bir bölgesel kalkınma programıdır. Bu çerçevede ve söz konusu illerde “Yerel Kalkınma Girişimleri, KOBİ'ler ve Küçük Ölçekli Altyapı” başlıkları altında üç ayrı Hibe Programı uygulanmaya başlanmıştır.

Bu hibe programı, projelerin seçimine ilişkin bölgesel kriterlerin getirilmesini, izleme ve değerlendirmeye önem verilmesini ve (genel olarak) geri kalmış bölgelere destek verilerek ekonomik ve sosyal uyumun artırılmasını içermektedir.
Bu üç Hibe Programı için tahsis edilen toplam bütçe ise 81,67 milyon Avro'dur. Bu bütçenin üç Hibe Programına göre dağılımına baktığımızda; Yerel Kalkınma Girişimleri-16,34 milyon Avro; KOBİ'ler-24,50 milyon Avro ve Küçük Ölçekli Altyapı-40,83 milyon Avro'dur. Program bütçesinde, 8 milyon Avro Teknik Yardım ve 1 milyon Avro da idari yapılara destek amacıyla ayrılmıştır.
Programın uygulandığı illerdeki Ziraat Odalarımızın temsilcilerinin Birlik merkezine çağrılmasının ardından Birliğimiz Teknik Müşavirlerden Mehmet TAN tarafından sunum yapılmıştır. Toplantıya; Başkan Danışmanı Dr. Nurullah ÖZCAN, Uz. Yrd. Kerem DEMİREL, Uz. Yrd. Alpaslan BAŞARIK ve Uz. Yrd. Ebru KUZU ve Ağrı, Diyadin, Doğubayazıt, Eleşkirt, Hamur, Patnos, Taşlıçay, Tutak, Iğdır, Karakoyun, Aralık KARS, Kağızman, Sarıkamış, Selim, Ardahan, Göle, Konya, Karatay, Meram, Selçuklu, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yunak, Karaman, Ayrancı, Kazımkarabekir Malatya, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak, Yazıhan, Yeşilyurt, Elazığ, Ağın, Baskil, Karakoçan, Keban, Kovancılar, Sivrice, Tunceli, Çemişgezek, Pertek, Bingöl, Adaklı, Genç, Karlıova, Kiğı, Solhan, Yaylıdere, Yedisu, Malatya, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak, Yazıhan, Yeşilyurt, KAYSERİ, Kocasinan, Melikgazi, Akkışla, Bünyan, Develi, Felâhiye, İncesu, Pınarbaşı, Sarız, Sarıoğlan, Tomarza, Yahyalı, Yeşilhisar,SİVAS, Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli, Zara Ziraat Odaları katılmışlardır.