Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, ATSO’nun iftarına katıldı

Bayraktar, ATSO’nun iftarına katıldı


-Bayraktar, ATSO’nun iftarına katıldı

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

-“Sanayici olarak sizler, çiftçiler olarak da

bizler üreteceğiz ki ülkemize katkı sağlayalım”

-“Tarım ve sanayi, birbirine bağlı bir zincirin

halkaları gibi”

-“Ülkemizde de bu sektörlerin birlikte büyümesi

gerekir. Birisi diğerine katiyen feda edilemez”

-“Bütün sektörlerin ortak noktası, ortak değeri

topraktır. Etrafımıza baktığımızda her şeyin

kaynağının toprak olduğunu görüyoruz”

-İftarda TZOB Genel Başkanı Bayraktar ile Sakarya

Valisi Hüseyin Avni Coş’a plaket verildi

 

Akyazı - 29.06.2015 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde, “Sanayici olarak sizler, çiftçiler olarak da bizler üreteceğiz ki ülkemize katkı sağlayalım” dedi.

Bayraktar, ATSO’nun verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, tarımla sanayinin iç içe olduğunun altını çizdi. Şemsi Bayraktar, tarım ve sanayinin birbirine bağımlı olarak çalışan, birbirine bağlı bir zincirin halkaları gibi olduğunu vurguladı.

Dünyada tarımı gelişmiş her ülkenin sanayisinin de geliştiğine ve geride kalmadığına dikkati çeken TZOB Genel Başkanı Bayraktar, şöyle devam etti:

“Tarımın geliştiği hiçbir ülkede sanayi de geride kalmamıştır. Hizmetler sektörü geride kalmamıştır. Bunun için ülkemizde de bu sektörlerin birlikte büyümesi gerekir. Birisi diğerine katiyen feda edilemez. Böyle bir yanlışın içerisine girmememiz lazım.

‘Biz bir tarım ülkesiyiz, sanayiye, hizmetler sektörüne ihtiyacımız yok’ diyemeyiz. ‘Biz sanayi ülkesi olacağız, tarımı ihmal edelim’ de diyemeyiz. Bunu yaparsak, ülkemizi de Sakarya’mızı da hedeflere ulaştırmamız, hatta büyütmemiz mümkün değildir.

Bütün sektörlerin ortak noktası, ortak değeri topraktır. Etrafımıza baktığımızda her şeyin kaynağının toprak olduğunu görüyoruz. Bu yüzden, sanayici olarak hem sizler, hem de çiftçiler olarak da bizler üreteceğiz ki, ülkemize katkı sağlayalım.

Bu akşam burada başarılarınızı görmekten büyük memnunluk duydum. Hepinizi kutluyorum ve bol kazançlar elde etmenizi temenni ediyorum.”

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da konuşmasında, Sakarya’nın tarımda olduğu gibi sanayide de söz sahibi olduğunu söyledi.

“Akyazı ilçemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan sanayi kuruluşlarımız ürettiklerini iç ve dış piyasada satmak suretiyle ülkemize katma değer kazandırıyorlar ve istihdam ettikleri işçiler dolayısıyla da Sakarya’da işsizlik rakamlarının aşağıya çekilmesine vesile oluyorlar” diyen Vali Coş, plaket alan sanayici ve iş adamlarını kutladı.

ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar da üyelere seslenirken, “Sizler hem çalıştırdıklarınızla işsizliğin önüne geçiyorsunuz, hem de ürettiklerinizi satmak suretiyle de ülkemizin gelir seviyesini yükseltiyorsunuz” dedi.

 

-Plaket töreni-

 

Konuşmaların ardından Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 2014 yılında Türkiye genelinde ihracatta ilk 1000, yine Türkiye genelinde ilk 500 ve ikinci 500 sanayi kuruluşları ile Akyazı’da Kurumlar ve Gelir Vergisi sıralamasında ilk 10’a giren firma ve iş adamlarına plaketleri, iftar yemeğine katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

ATSO, Sakarya’ya yaptıkları katkı nedeniyle TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u plaketle ödüllendirdi.

ATSO’nun iftar yemeğine Sakarya Milletvekilleri Mustafa İsen, Ali İnci ve Zihni Açba, Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağ, Akyazı Kaymakamı Mustafa Kamuran Ballı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, siyasi partilerin temsilcileri, İl ve İlçe Daire Müdürleri, il ve ilçelerin STK başkan ve yöneticileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş ve mahalle muhtarları ile ATSO üyeleri katıldı.