Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Yönetimi, Anıtkabir’de

TZOB Yönetimi, Anıtkabir’de

TZOB Yönetimi, Anıtkabir’de

Genel Başkan Şemsi Bayraktar ve TZOB Yönetim Kurulu Üyeleri, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Mozoleye çelenk koyarak, saygı duruşunda bulunan Bayraktar, daha sonra Anıtkabir Özel defterine şunları yazdı:

AZİZ ATAM

Bugün, Türk Halkının ve Dünya insanın temel yaşam kaynağı olan gıdanın üretimini sağlayan Türk çiftçisinin yegane temsilcisi durumunda olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak huzurlarındayız.
Bir yandan, 14 Mayıs “Dünya Çiftçiler Günü”, öte yandan “Birliğimizin 25. Genel Kurulu” olmak üzere iki mutlu olayı birden kutlamaktayız.
Huzurlarınızda bir öz değerlendirme yaparak geldiğimiz veya Türk Çiftçisini getirebildiğimiz noktayı arz etmek istiyoruz.
Bugün, Ülkemizin il ve ilçelerinin toplam 738’in de tamamladığımız Ziraat Odası kuruluşu ile % 86’ya varan oranda teşkilatlanmamızı gerçekleştirerek, 5,3 milyon üyeye, 13 bin civarında yönetim kurulu ve meclis üyesine, nihayet 40 binden fazla köy ve mahalle delegesine ulaşmış durumdayız.
Odalarımızın yüzde 55’i artık kendi binasında hizmet vermekte, yüzde 44’ünün tarım alet ve makinalarından oluşan araç parkı bulunmakta, 100’e yakın Odada toprak, yaprak ve su analizleri tahlil laboratuvarı bulunmaktadır. Pek çok odamızın son dört yılda AB projeleri ağırlıklı olmak üzere hayata geçirdiği projelerin toplam mali değeri 16 milyon TL’nin üzerine çıkmıştır.
Hedefimiz, her geçen gün uygarlık ve ilerleme çıtasını daha da yükseklere taşıyarak, önümüzdeki dört yılda, ilk planda bütün il ve ilçelerimizde teşkilatlanmamızı tamamlayıp, bir yükselme devri başlatarak Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru Türkiye’yi dünyanın 7’nci tarımsal üretim ekonomisi olmanın ötesinde bölgenin ve dünyanın liderliğine taşımaktır.
Ruhunuz şad olsun.


   TZOB Yönetim Kurulu adına

      Ş.Şemsi BAYRAKTAR

           Genel Başkan