Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB yangın afetinden zarar gören çiftçilerin yanında...

TZOB yangın afetinden zarar gören çiftçilerin yanında...

“TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sezgin, Ziraat Odası Başkanlarıyla orman yangınlarından etkilenen çiftçileri ziyaret ederek tarım arazilerinde incelemeler yaptı”

Adana, Antalya, Mersin, Osmaniye- 10.08.2020- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bahadır Sezgin, Temmuz ayında meydana gelen orman yangınlarından etkilenen çiftçileri bölgelerinde ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Sezgin, orman yangını felaketinin yaşandığı Antalya Manavgat, Alanya ve Gündoğmuş, Adana Aladağ, Mersin Silifke ve Aydıncık bölgelerindeki ziyaretlerinde yangınlardan etkilenen üreticilerin hayvan varlıkları, evleri, müştemilatları, ekili ve dikili alanları, seraları, traktörleri, tarım alet ve makinelerinin zararlarıyla ilgili incelemeler yaptı.

Sezgin, “Yangınlardan etkilenen ve büyük zarar gören üreticilerimizin beklentilerini ve sorunlarını dinledik. Bu bölgelerimizdeki zararların boyutu çok büyük. Çiftçilerimizden aldığımız bilgileri ve talepleri Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar’a iletiyoruz” dedi.

Ziyaretlere Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, Muratpaşa Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz, Adana Aladağ Ziraat Odası Başkanı Bahri Ceren, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Mersin Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun ve Aydıncık Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Akdeniz eşlik etti.