Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB ve Ziraat Odaları Bologna Tarım Makineleri Fuarını Katıldılar

TZOB ve Ziraat Odaları Bologna Tarım Makineleri Fuarını Katıldılar

TZOB ve Ziraat Odaları Bologna Tarım Makineleri Fuarını Katıldılar


Geçtiğimiz yıl Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen “Tarım Makineleri Fuarı”na düzenlenen ilk gezinin ardından bu yıl ikici kez olmak üzere İtalya’nın Bologna şehrinde düzenlenen “Tarım Makineleri Fuarı”na 10-13 Kasın günlerinde katılım sağlanmıştır. Bilindiği üzere 6964 sayılı kuruluş kanunumuz olan “Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanunu”nun “Birliğin Görevleri” başlıklı 24. maddesinin (e) fıkrasında “uluslararası sergi, fuar, toplantı, seminer, panel, kongre gibi etkinliklere katılmak” Birliğin görevleri arasında sayılmıştır.

Bu çerçevede; Ziraat Odalarının yönetim kurulu başkanlarının, mesleki gözlem ve tecrübelerini geliştirmeleri ve yeni teknolojileri yerinde inceleyebilmek amacıyla düzenlenmiş olan ve bundan sonra da yapılması hedeflenen fuar ziyaretlerine bu yıl Birliğimiz yönetim kurulu ve yönetici personeli ile 191 kişi katılmıştır.

İtalya’da Bologna fuarının yanı sıra büyük bir meyve üretim alanı ile bir Ar-Ge alanında gezi, gözlem ve incelemeler yapılmıştır. Son derece yararlı ve tecrübe kazandırıcı bir etkinlik olmasının yanı sıra oldukça kaynaştırıcı bir ortamda gerçekleşen gezi hafızalarda unutulmayacak güzellikte izler bırakmıştır.