Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB ve TÜSİAD’dan ortak sağduyu açıklaması

TZOB ve TÜSİAD’dan ortak sağduyu açıklaması

TZOB ve TÜSİAD’dan ortak sağduyu açıklaması

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 24. toplantısı sırasında bir araya gelerek bir görüşme yapan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ, görüşmenin ardında basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ, yaptıkları sağduyu çağrısının toplumda oldukça olumlu karşılandığını belirterek, “Sağduyu çağrımıza toplumun olumlu yanıt vermesi son derece sevindirici. Gelişmeleri izleyerek, temaslarımıza devam edeceğiz” dedi. Anayasa değişikliği paketine de değinen Yalçındağ, şunları söyledi: “Meclisimizin 3 büyük partisinin üzerinde anlaşacağı, uzlaşacağı Anayasa değişiklik paketine TÜSİAD alarak bizde destek veririz. Bugün itibariyle Türkiye’nin hem AB, hem ekonomi ile ilgili konular, hem de IMF çıtası takviminden geri düştüğünü hepimiz biliyoruz. Onun için artık hepimiz konsantre olmalı ve biran önce bu takvimdeki, ajandadaki eksikliğimizi gidermek için üzerimize düşeni yapmalıyız.”

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise Türkiye’de siyasi belirsizliğin olumsuzlukları artıracağından endişe ettiklerini belirterek, “Artık Türkiye olarak reformlara, ekonomiye ve AB sürecine odaklanmamız lazım. Bunun için Sivil Toplum Örgütleri olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız” dedi. 2008 yılının 2007 yılı gibi AB açısından kayıp yıl olmaması için tüm tarafların ekonomik konulara yoğunlaşması gerektiğini söyledi. Bayraktar, TÜSİAD Başkanı Yalçındağ ile yaptıkları özel görüşmede de, ağırlıklı olarak tarım sektörünün sorunlarına ilişkin görüş alış verişinde bulunduklarını dile getirdi.