Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB GENEL BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR VE FİLİSTİN ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ BAŞKANI IBRAHİM DAİQ TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHDİ EKER TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

TZOB GENEL BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR VE
FİLİSTİN ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ BAŞKANI IBRAHİM DAİQ
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHDİ EKER
TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

TZOB’un davetlisi olarak ülkemizi ziyaret eden Filistin Çiftçiler Birliği (PFU) Başkanı İbrahim DAİQ ve beraberindeki heyet, 20 Ekim 2010 tarihinde TZOB Genel Başkanı Şemsi BAYRAKTAR ile birlikte Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi EKER’i Makamında ziyaret etmişlerdir.

TZOB Genel Başkanı BAYRAKTAR’ın 4-6 Nisan 2010 tarihlerinde Filistin’e yaptığı ziyaret sırasında, İsrail işgali nedeniyle Filistin çiftçisinin yaşadığı sıkıntılar yerinde görülmüş ve bu sıkıntıların çözümüne yardımcı olmak üzere Filistin Çiftçiler Birliği ile TZOB arasında bir işbirliği protokolü imzalanması kararlaştırılmıştı.

Tarım Bakanı Sayın EKER’in de desteği ile TZOB ve Filistin Çiftçiler Birliği arasında imzalanan protokol ile Filistin’li Çiftçilere Türkiye’deki tarımsal araştırma enstitülerinde çeşitli konularda eğitimler verilecektir.

Filistin’de İsrail işgali nedeniyle tarım topraklarının ve su kaynaklarının çok büyük bir kısmı İsrailli yerleşmecilerin eline geçmiş bulunmaktadır. Filistin’li çiftçilerin kendi topraklarında kalmasının sağlanması için tarım konularında desteğe ihtiyaçları vardır. Türk Çiftçisi olarak bu desteği vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.