Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'Üretimin Yıldızları Ödül Töreni'ne katıldı

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'Üretimin Yıldızları Ödül Töreni'ne katıldı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'Üretimin Yıldızları Ödül Töreni'ne katıldı.

Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, tarım sektörü olarak sanayicileri hem kaynak hem de hammadde olarak desteklediklerini belirtti. Bayraktar, "Yapısal sorunları çözemediğimiz takdirde sanayicimizin arzu ettiği talepleri yerine getirmemiz mümkün değil. Tarıma yapılması gereken yatırımları sadece biz istemeyeceğiz. Siz de isteyeceksiniz. Bugün 73 milyon insanı doyuruyoruz ancak bu bize yetmiyor. Bunun yanında 30 milyon turisti doyuruyoruz, bu da yetmiyor. Hedefimiz 100 milyonluk Türkiye`yi beslemek. Sanayicilerimize istediği hammaddeyi temin etmek, 50 milyon turisti beslemek ve 50 milyar dolarlık ihracat yapmak” dedi.

Tohum ihraç eden, hayvan ihraç eden, alet-ekipman ihraç eden, gıda ihraç eden bir tarım sektörünü hedeflediklerini kaydeden Bayraktar, “Bunu sadece Ziraat Odaları ya da tarım paydaşları mı yapacak? Bu hedefe hep beraber yürümemiz lazım. Türkiye`de yıllık bu sektördeki israf ve verimlilik kaybı 40 milyar dolar. Bunu gayri safi milli hasılaya kattığınız zaman çiftçinin mi zenginliği olur, ülkenin mi zenginliği olur? Bunu iyi düşünmemiz gerekiyor" diye konuştu.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan’ın da katıldığı törende, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin ilk 500 ve ikinci 500 firması arasına giren Kahramanmaraşlı 17 firma yöneticisine plaket verildi.