Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Genel Başkanı Bayraktar Ödemişli Çiftçilerle Buluştu

TZOB Genel Başkanı Bayraktar Ödemişli Çiftçilerle Buluştu

TZOBGENEL BAŞKANI BAYRAKTAR
ÖDEMİŞLİÇİFTÇİLERLE BULUŞTU

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, İzmir’inÖdemiş ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi sorunlarını dinledi.
KirazZiraat Odası’nın İzmir Kalkınma Ajansı işbirliğiyle kurduğu Toprak, Yaprak veSu Analiz Laboratuarı’nın açılışına katılan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,açılışın ardından Ödemiş Ziraat Odası’nda çiftçilerle bir araya geldi. SelçukZiraat Odası Başkanı Süleyman Yeşil’in yanı sıra bölge il ve ilçe Ziraat OdasıBaşkanlarının da katıldığı toplantıda çiftçiler, Bayraktar’dan Ankara’dasorunlarını dile getirmelerini istedi.
ADDÖdemiş Şube Başkanı Hikmet Güriş, bir sivil toplum kuruluşu olarak bölgeçiftçisinin sorunları ile ilgilendiklerini belirterek, “Patates tarlada kaldı.Patatesin tarlada kalması demek Ödemiş’in sıkıntıya boğulması demektir.Çiftçilerin borçlarının ötelenmesini talep ediyoruz” dedi.
Çiftçilerise, ötelemenin sorunu bir süre erteleyeceğini, daha kalıcı çözümlerin ortayakonulması gerektiğini belirtti.
CHPÖdemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş ise, parti olarak çiftçilerin sıkıntılarınıbildiklerini ve çözüm üretme peşinde olduklarını söyledi. Tarım üreticisininsahipsiz olduğunu söyleyen Eriş, üreticinin büyük maliyetlerle üretim faaliyetiiçinde bulunduğunu fakat bu yıl üreticinin zor durumda olduğunu savundu. Girdimaliyetlerinin çok yüksek olduğunu belirten Eriş, tohum, mazot, gübre, elektrikve nakliye maliyetlerinin tarım üretiminin önünde en büyük engel olduğunukaydederek, girdi maliyetleri düşmeden üreticinin kar etmesi mümkün değil.Devlet üreticiden aldığı vergileri düşürmek zorunda, yoksa yakın zamanda meyveve sebze yiyemeyeceğiz” dedi.