Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Genel Başkanı Bayraktar Konya'da

TZOB Genel Başkanı Bayraktar Konya'da

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar Konya’da:
-''Çiftçimize projeler karşılığında 11,3 milyon
avroyu hizmet olarak götürdük. Kırsal kalkınmaya
destek verdik. Bunlar 4-5 yılda yaptığımız şeyler.
Hedefimiz, 700 odamızı da proje yapar hale getirmek''
-''Bu bölgenin gıda güvencesini sağlayabilirsek,
Türkiye'nin yaptırım gücü daha fazla olacaktır''

Konya - 14.03.2012 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ziraat odalarının 4-5 yıl içinde, 200'e yakın Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi'nden yararlandığını, bu projeler karşılığında 11,3 milyon avronun çiftçiye hizmet olarak götürüldüğünü bildirdi.
Bayraktar, Konya 10. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'na katılmak için geldiği Konya'da, Selçuklu Ziraat Odası'nda merkez ve ilçe Ziraat Odaları başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

TZOB Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Hepokur’un da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Bayraktar, TZOB olarak bir takım eksikliklerinin, sorunlarının olduğunu, ancak teşkilat olarak hızla büyüdüklerini ifade etti. Bayraktar, ''Türkiye'de yüzde indirimli çiftçisinden aidat alan tek kurum Ziraat Odalarıdır. Yüzde 50 indirim yapıyoruz. Çiftçimizin güçlü hale gelmesi ve refah seviyesinin yükselmesiyle beraber biz de aidatlarımızı yükselteceğiz'' dedi.
Çiftçilerin sırtında yapısal ve girdi maliyetlerinden gelen birtakım sıkıntıların olduğunu açıklayan Bayraktar, bu nedenle aidatta yüzde 50 indirim yaptıklarını dile getirdi.
Ziraat Odalarının hizmet binalarının yenilendiğini de belirten Bayraktar, bu çalışmalardan memnuniyet duyduğunu belirterek, çalışmalarından dolayı oda başkanlarını tebrik etti.
Ziraat Odalarının 200'e yakın Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma projesinden yararlandığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:
''Çiftçimize projeler karşılığında 11,3 milyon avroyu hizmet olarak götürdük. Kırsal kalkınmaya destek verdik. Bunlar 4-5 yılda yaptığımız şeyler. Hedefimiz, 700 Odamızı da proje yapar hale getirmek. Sayın Bakanımız Mehdi Eker ile hafta sonunda TZOB Marmara Bölge Toplantısı'na katıldık. Sayın Bakan, 81 ziraat mühendisini illerde görevlendirecek. Bunların ücretini bakanlık ödeyecek, ancak bu personel il odalarımızın emrinde olacak. Hedefimiz, bu tarım gönüllüleri dediğimiz tarım mühendislerinden, 740 odamızın hepsine verilmesi. Bunu sağladığımızda teknik kapasitemizi biraz daha yukarıya çekmiş olacağız.''
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler sonucu Çiftçi Kayıt Sistemi'ni kendilerinin yapmak istediklerini anlatan Bayraktar, data merkezlerini ise odalara kurmak istediklerini belirtti.
-KOP Projesi-
Konya Ovası Projesi'nin (KOP) bitirilmesini oldukça önemsediğini vurgulayan Bayraktar, Ankara'da gerçekleştirilen toplantıların hepsinde KOP'un bitirilmesi gerektiğine dikkati çektiğini anlattı.
''Bölgemiz yangın yerinde. Türkiye'nin etrafına baktığınızda yangın yerinde. Buralarda gıda fevkalade pahalı. Aslında yaşanan krizlerin bir kısmının temelinde gıda krizi yatıyor'' diyen Bayraktar, şöyle devam etti:
''Sadece Konya Ovası'nı rehabilite edebilirsek, Konya Ovası'nı parçalamayı önleyebilirsek... Miras Hukuku ile ilgili Sayın Bakan Mehdi Eker ile Ankara'da bir toplantı yaptık. Miras Hukuku değişiyor. Biz de buna destek veriyoruz. Bir taraftan arazi parçalanması önlenecek, bir taraftan da arazi toplulaştırmasına devam edildiğinde, sulama yatırımlarını da beraberinde getirdiğimizde, inanın bölgemizin, sadece Konya Ovası gıda güvencesi olacaktır. Bölgemizde yangının söndürülmesine de katkı sağlayacaktır. Bu bölgenin gıda güvencesini sağlayabilirsek, Türkiye'nin yaptırım gücü daha fazla olacaktır. Türkiye'nin bu bölgede sözü daha fazla geçecektir.''

Daha sonra, Konya merkez Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, Bayraktar'a günün anısına plaket takdim etti.