Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Genel Başkanı Bayraktar İzmir Kiraz'da

TZOB Genel Başkanı Bayraktar İzmir Kiraz'da

TZOB Genel Başkanı Bayraktar İzmir Kiraz'da
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar İzmir'in Kiraz ilçe Ziraat Odası Hizmet Binası ve Toprak-Yaprak Analiz Laboratuarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Kiraz Ziraat Odası’nın İzmir Kalkınma Ajansı işbirliği ile açtığı Toprak, Yaprak ve Su Analiz Laboratuvarı'nın açılışına katılan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'de tarımın örgütlenme sürecini hızlandırması gerektiğini söyledi.
Açılışta Kiraz Ziraat Odası Başkanı Erol Yalçın yaptığı konuşmada, 8 metrekarelik bir alanda hizmet veren Kiraz Ziraat Odası'nın 8 yıl içinde 280 metre karelik bir alanda 8 personel ile hizmet vermeye başladığını ve açılışını yaptıkları toprak analiz laboratuvarının da bu hizmetlerin en önemlilerinden olduğunu söyledi. Yalçın, Kirazlı tüm üreticileri laboratuvara sahip çıkmaya davet etti.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, açılan laboratuvarların israfın önüne geçmek adına çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Yurt genelinde çiftçimizin hizmetine böyle güzel tesisleri sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu laboratuvar çiftçimizin nasıl üretim yapması gerektiğini, neyi ne kadar yapması gerektiğini yapılacak analizlerle anlatacak. Türk çiftçisi yetersiz ve yanlış gübrelemeden dolayı yılda 5 milyar doları resmen sokağa atıyor.
Çoğalacak bu laboratuvarlar bu durumun önüne geçecek" dedi. Ziraat Odaları Birliği'nin Türkiye'nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri haline geldiğini ve bunu sağlamak için çok çalıştıklarını söyleyen Bayraktar şöyle devam etti:
"Hükümetle görüşmelerimiz var kadın üreticilerimizi eğiteceğiz, onlarında ziraat odalarının yönetimlerinde yer almalarını istiyoruz. Orman Bakanlığı ile protokol imzaladık ve ağaçlandırma seferberliği başlattık. Her oda kendisine bir hatıra ormanı oluşturacak."