Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Tuzlukçu’da

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Tuzlukçu’da

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Tuzlukçu’da
-Bayraktar, 15. Üzüm, Karpuz, İpek Halıcılığı Kültür
ve Sanat Festivali ile Süt Soğutma ve Toplama
Merkezi’nin açılışını yaptı
Tuzlukçu - 15.09.2012 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya’nın Tuzlukçu ilçesinde Ziraat Odası ve Belediye’nin işbirliğiyle düzenlenen 15. Üzüm, Karpuz, İpek Halıcılığı Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışını yaptı.
Bayraktar, açılışta yaptığı konuşmada, ziraat odalarının çiftçiden aldığı paraları yeniden çiftçiye hizmet olarak aktardığını, oluşturduğu makine parklarıyla çiftçiye hizmet ettiğini bildirdi. Türkiye’nin üzümde dünya altıncısı, karpuzda dünya ikincisi olduğu belirten Bayraktar, altyapı yatırımları tamamlandığında halen 10’uncu sırada yer aldığı buğday üretiminde de ilk 5’e girebileceğini söyledi. Şemsi Bayraktar, üzüm, karpuz yarışmasında birinci olanlara ödüllerini verdi.
Daha sonra İpek Halıcılığı Çalıştayı ve Sergisi’nin açılışını yapan Bayraktar, kadınlar arasında düzenlenen ipek halı ilmek atma yarışmasında birinci olan yarışmacıyı ödüllendirdi.
Halk Eğitim Kursu’nda kursiyerlerle sohbet eden Bayraktar, onların yaptığı keçeden, yünden kabartma resimleri inceledi.
Tuzlukçu Ziraat Odası’nın desteğiyle kurulan Süt Üreticileri Birliği’nin Süt Soğutma, Toplama Merkezi’nin açılışını yapan Bayraktar, Ziraat Odası’nda ilçedeki oda başkanlarıyla sohbet etti.
Festivale, Şemsi Bayraktar’ın yanı sıra, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.