Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Salihli Ziraat Odası Hippoterapi Rehabilitasyon Merkezini açtı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Salihli Ziraat Odası Hippoterapi Rehabilitasyon Merkezini açtı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Salihli Ziraat Odası Hippoterapi Rehabilitasyon Merkezini açtı


Manisa'nın Salihli ilçesinde Ziraat Odası tarafından kurulan, engelli çocukların Midilli at yardımıyla tedavi edildiği Hippoterapi Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.
Merkezin açılışına TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın yanı sıra, Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, TZOB Genel Başkan Yardımcısı Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Banas, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Salihli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Can, “Salihli çağdaş bir kent. Bu kentte yaşamaktan gurur duyuyorum. Engelli insanların sosyal yaşama kavuşması için elimizden gelen gayreti göstererek bu merkezi açtık. Çağdaş kentimizde 200'e yakın engelli çocuğumuz olduğunu öğrendik. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Uzun süredir bu insanların topluma nasıl kazandırılacağı düşüncesinden hareket ederek bu merkezi gerçekleştirdik." dedi. 5 bin metre kare alanda kurulan merkezin 220 bin YTL'ye malolduğunu açıklayan Can, merkezde 1 hippoterapist ve 3 eğitimci öğretmenin görev yapacağıın, 6 adet eğitilmiş atlarla hizmet verileceğini kaydetti. Engelli çocukların ücretsiz olarak faydalanacağı merkezin tüm giderlerinin Ziraat Odası tarafından karşılanacağını belirten Can, tesislerin çeşitli etkinlikler için halkın da hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise, “Böyle güzel bir tesisi Salihli'ye kazandıran Ziraat Odası Başkanımız Ahmet Can'ı kutlayarak söze başlamak istiyorum. tesisimiz Salihli'ye hayırlı olsun." dedi. Sözlerine, siyasilere yönelik tepkileriyle devam eden Bayraktar, "Tarım sektörünü seçimden seçime hatırlanan bir sektör olmaktan çıkarmalıyız. Mücadelemizin kalıcı devlet politikası olması için var gücümüzle çalışmalıyız. Tarım sektörünün en önemli bir sektör olduğunu, çiftçilerimizin de en saygın kişiler olduğunu politikacılarımız akıllarından çıkarmasın. Türk çiftçisine olanak verildiğinde çiftçimiz dünyanın en iyi çiftçisi olacağından eminim. Türk çiftçisi saygınlığını kazanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Her zaman desteğinizi arkamızda görmek istiyoruz. 'Dünyada ucuz mısır, buğday buluruz' diyenlerin sesi kesildi. Şimdi Türk çiftçisinin önündeki engelleri kaldırıp onun en iyi ve sağlıklı üretim yapmasını sağlamalıyız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tesisin açılışını Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Can birlikte yaptı.