Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Gaziantep'teydi...

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Gaziantep'teydi...

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, taziye ziyaretleri için Gaziantep'teydi
- “Yıllardır ülkemizin en büyük sorunu olan terör, bu kez farklı bir kentimizi; bölgesinde bir yıldız gibi parlayan Gaziantep’i seçti.”
- “Bu dönemde, milletimizden özellikle beklediğimiz, provokasyonlara gelmemek, asıl tehlikelerin, tuzakların; bizi bizimle düşman etmeye çalışan oyunların farkında olmaktır.”
-“Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak, bütün toplumumuzu derinden sarsan bu acıların, kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğine; bütün milletimizin terörle topyekun mücadelesini daha da kuvvetlendireceğine olan inancımız tamdır.”
GAZİANTEP – 25.08.2012 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, aralarında TOBB, TESK, TÜSİAD, MÜSİAD,TÜRK-İŞ, TİM, MEMUR- SEN ve KAMU-SEN’in de bulunduğu 16 meslek örgütü, konfederasyon ve sivil toplum kuruluşu başkanları ile birlikte Gaziantep’e geldi.
Bayraktar, heyet ile birlikte, ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’e ardından da Gaziantep Valisi Erdal Ata’ya taziye ziyaretinde bulundu.
Daha sonra patlamanın yaşandığı bölgeye giden, Karşıyaka Polis Merkezi’nde görev yapan polis ve esnaf ile bir araya gelen Bayraktar, “Gaziantep’in bir barış kenti olduğunu, şer odaklarının Gaziantep’in bu özelliği asla bozamayacağını” söyledi.
Şehit ailelerini de ziyaret eden Bayraktar, baş sağlığı dileklerinde bulundu.
Daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Heyet adına özetle: “Gaziantep'teki birlik ve beraberlik görüntüsü bu zor günlerde insanımızın en büyük umudu oldu. İşte Türkiye'nin dostlarını sevindiren, düşmanlarını üzen bu tablo, bu birlik ve beraberlik tablosudur. Bu milletin her şeyin üstesinden gelecek gücü var. Tek ihtiyacımız bu tabloyu görmek. Şimdi bu resmi tüm ülke meselelerinde hakim kılmak zorundayız. Bu birlik ruhunu bundan sonra da yaşatmak zorundayız. İşte o zaman bu ülkenin önünde hiçbir güç duramayacaktır. Tüm siyasilerden talebimiz bu birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmaları. Ülke sorunlarına da bu anlayışla yaklaşmalarıdır'' açıklaması yapıldı.
Heyet, basın toplantısının ardından, dört gün önce annesini kaybeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e taziye ziyaretinde bulundu.
Ziyaretlerde TZOB Genel Başkanı Bayraktar’a, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi A.Bahadır Sezgin, Şehit Kamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz, Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar, İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, Yavuzeli Ziraat Odası Başkanı Bekir Sakar, Karkamış Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Açıkgöz, Oğuzeli Ziraat Odası Başkanı Kemal Kont, Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan ile Şahinbey Ziraat Odası Başkanı M. Hanifi Şen eşlik etti.
Toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapan Bayraktar şunları kaydetti:
“Yıllardır ülkemizin en büyük sorunu olan terör, bu kez farklı bir kentimizi; bölgesinde bir yıldız gibi parlayan Gaziantep’i mübarek Ramazan Bayramı’nda hedef seçti.
Gözünü kan bürümüş şer odakları, çoluk çocuk, genç ihtiyar gözetmeden, bütün kutsal değerleri, bütün ahlaki, vicdani ve insani değerleri ayaklar altına alarak, gerçek yüzlerini ve niyetlerini, tüm acımasızlığıyla Gaziantep’imizde sergiledi.
Ancak, bu şer odaklarının, terörü adeta meslek edinip gözyaşı döken, ocaklara ateş düşürenlerin bilmedikleri ya da unuttukları bir şey var: Bu ülke, Kürdü, Türkü, Lazı, Boşnağı, Çerkezi, Arnavutuyla her karışı, atalarımızın kanıyla sulanarak ve her şeyden önemlisi kol kola, omuz omuza verilen bin bir mücadeleyle kuruldu.
Etnik kimliği, mezhebi ne olursa olsun, her bir vatandaşıyla bizler, bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. Birlik ve beraberliğimiz; ortak geçmişimizden gelen bağlarımız, faziletlerimiz ve yüce dinimizin buyruklarıyla birbirine sıkı sıkıya bağlı.
Bu bağımıza, ortak geçmişimize, kız alıp vermelerimize, hısım akrabalığımıza, ortak kaderimize bakarak, 5,5 milyon üyesiyle Türkiye’nin en büyük meslek ve sivil toplum örgütü olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak diyoruz ki: bizler bir ve bütünüz, bizi ayıramaz, aramıza nifak sokamazsınız. Milletimiz hainlerin beklediği oyunlara gelmeyecek, tam aksine, bu zor günlerde, birlik ve beraberliğine daha da fazla sahip çıkacak; sükunet içindeki vakur duruşunu sergilemeye devam edecektir.
Çıkmaz sokakta, masum kanı döken gözü dönmüş katiller, şunu çok iyi bilmelidir ki, bu dünyanın adaleti, öbür dünyanın gazabı hep gölgeleri olacak; anaların döktüğü gözyaşları, evlat acılarından kaynaklı ah’ları yakalarını iki cihanda da asla bırakmayacaktır.
Bu hainler, döktükleri kanın hesabını er ya da geç, ama mutlaka vereceklerdir.
Türkiye’mizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak, bütün toplumumuzu derinden sarsan bu acıların, kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğine; bütün milletimizin terörle topyekun mücadelesini daha da kuvvetlendireceğine olan inancımız, tamdır.
Askerimize, polisimize, memurumuza; aralarında küçücük çocuklarımızın da bulunduğu masum insanlarımıza yönelik her türlü hain planı, tertibi ve saldırıyı, şahsım ve Birliğimiz adına bir kez daha nefretle kınıyor; bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, bütün milletimize de başsağlığı diliyorum.”