Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “19 Mayıs’ta başlayan yolculuk, bir dönüm noktası ve kurtuluşun başlangıcıdır”

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “19 Mayıs’ta başlayan yolculuk, bir dönüm noktası ve kurtuluşun başlangıcıdır”

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “19 Mayıs’ta başlayan yolculuk,
bir dönüm noktası ve kurtuluşun başlangıcıdır”
-“Bu milletin birlik ve beraberlik içinde neler yapabileceğini,
göstermesi açısından 19 Mayıs büyük önem taşımaktadır”
Ankara – 18.05.2012 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919’un bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta başlattığı yolculuk, esaret altındaki bir milletin, birlik ve beraberlik içinde destanlar yazarak istiklale ulaştığı kutsal bir yolculuktur” dedi.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs’ın, Türk ve dünya tarihini değiştiren, esaretten kurtuluşun ilk adımının atıldığı gün olduğunu vurguladı.
19 Mayıs 1919’u “Türk milletinin kurtuluşunun başladığı gün”, Samsun’u da “kurtuluşun başladığı” yer olarak tanımlayan Bayraktar, milletçe topyekun gerçekleştirilen kurtuluş mücadelesinin, birlik ve beraberlik içinde omuz omuza verildiğinde neler yapılabileceğini göstermesi açısından da büyük önem taşıdığına işaret etti.
Bu birlik ve beraberliğin günümüzde de sürdürülmesi; çiftçisi, işçisi, memuru, esnaf ve iş adamlarıyla ülke kalkınmasına omuz verilmesi gerektiğini bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:
“Bu ülkenin çiftçileri olarak, gecemizi gündüzümüze katarak ve her türlü sorunu göğüsleyerek üretime devam ediyoruz. Daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye’ye ulaşabilmek için güçlü bir tarım sektörü yaratma yolunda, bakanlığımız ve tarım sektörümüzün diğer paydaşlarıyla çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız.
Tarımda 40-50 yıllık yapısal sorunların hızla giderilmesi, yeterli bir tarımsal destek bütçesi sağlanması ve sulama yatırımlarına daha fazla önem verilmesi halinde; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türk çiftçisi, 150 milyar dolar tarım ürünleri hasılasıyla, 85 milyonluk ülke nüfusunu, 50 milyon turisti besleyip, içinde bulunduğu bölgenin gıda açığını kapatacak ve 50 milyar dolar tarımsal ürün ihracatı yapacaktır. Biz Türk çiftçisi olarak bu hedefleri gerçekleştirecek azim ve kararlılıktayız.”
Büyük Önder Atatürk’ün ‘doğum günüm’ dediği ve gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı şahsım ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ne kayıtlı 5,5 milyon üyemiz adına kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle anıyor, saygılarımı sunuyorum.”