Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB ağaçlandırma seferberliği başlatacak

TZOB ağaçlandırma seferberliği başlatacak

-TZOB ağaçlandırma seferberliği başlatacak

-Genel Başkan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’yu ziyaret etti

-Bayraktar: “750 Ziraat Odamız ve 5,5 milyon çiftçimizle tüm Türkiye’yi ağaçlandırmayı hedefliyoruz”

Ankara – 08.05.2012 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yu ziyaret etti. Bayraktar, görüşmede, “TZOB olarak, 750 Ziraat Odamız ve 5,5 milyon çiftçimizle tüm Türkiye’yi ağaçlandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Şemsi Bayraktar, ziyarette, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun tarıma gösterdiği ilgiden memnuniyetini dile getirerek, “Tarım hiçbir şekilde ihmal edilmemelidir. Dünyada, enerji sektöründen sonra, gıda sektörü çok büyük önem kazanan ikinci sektör haline geldi. Türk tarımı ülkemizin geleceği olacaktır. Bu yüzden desteklenmeli ve ihmal edilmemelidir” diye konuştu.

Bakan Eroğlu’yu TZOB’un düzenlediği 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinliğine de davet eden Bayraktar, “Teşrifleriniz bizi mutlu edecektir” dedi.

TZOB olarak, 750 Ziraat Odasına üye 5,5 milyon çiftçiyle Türkiye genelinde ağaçlandırma seferberliği başlatmayı hedeflediklerini bildiren Genel Başkan Bayraktar, “ağaçlandırma projesini orman ve su işleri bakanlığımızla birlikte yürütmek istiyor hazırlanan protokolü de 14 Mayıs Dünya Çiftçi Günün de imzalamak istiyoruz. Ayrıca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızla ortak yaptığımız eğitim çalışmalarının benzerini, özellikle sulama konusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla yürütebiliriz” diye konuştu.

Bakan Eroğlu da 2015 yılına kadar GAP, KOP ve benzeri sulama projelerini en hızlı şekilde tamamlayıp 8,5 milyon hektar sulanabilir araziye ulaşmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda 1000 günde 1000 gölet projesi ile modern sulama yöntemlerine sahip tarım arazileri yaratacağız. Bu yıl ki hedefimiz 400 göleti bitirebilmek. Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile bu projeyi gerçekleştirmek önemli ancak daha farklı projeler yapmaya da hazırız’’ dedi.

Bakan Eroğlu Türkiye Ziraat Odalarının Birliği'nin Türk çiftçisine en iyi şekilde hizmet ettiğini ve yapılacak tüm çalışmalarda ziraat odalarının yanında olduklarını kaydetti. Eroğlu konuşmasında" Tüm odalar, Türkiye Ziraat Odaları gibi olsa ellerinde dosyalarla yeni projeler getiriyorlar, eleştiri değil çözüm ve ülkeye hizmet gayret ediyorlar Sayın Bayraktar'ın çalışmalarını takdirle izliyorum" dedi.