Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB, Konya toplantısını erteledi…

TZOB, Konya toplantısını erteledi…

TZOB, Konya toplantısını erteledi…

-Maden kazası faciası nedeniyle yarın (16.05.2014) Konya’da yapılacak “Doğal Afetleri Değerlendirme” toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

-“13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da yaşadığımız facia boyutlarındaki maden kazası nedeniyle Konya toplantımızı ileri bir tarihe erteleme kararı aldık”                        

Ankara – 15.05.2014 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB), Soma’daki maden kazası faciası nedeniyle yarın (16 Mayıs 2014) Konya’da düzenlenecek olan “Doğal Afetleri Değerlendirme” toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülke çapında yaşanan kuraklık, don ve dolu olayından zarar gören çiftçilerle bir arada olmak amacıyla Ordu, Malatya ve Konya’da “Doğal Afetleri Değerlendirme” toplantılarının ilkini Ordu’da 12 Mayıs’ta, ikincisini dün Malatya’da gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Üçlü toplantı zincirinin son ayağını yarın Konya’da 22 ilden Ziraat Odası başkanları, bakanlık, kurum, kuruluşlardan temsilcilerinin katılımıyla yapılmasının planlandığını bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

“13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da yaşadığımız facia boyutlarındaki maden kazası nedeniyle Konya toplantımızı ileri bir tarihe erteleme kararı aldık. Bu vesileyle yeniden Soma'daki maden kazası faciasında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kurtarılmayı bekleyen işçi kardeşlerimizin de Cenab-ı Allah yardımcısı olsun. Cenab-ı Allah böyle faciaları bir daha yaşatmasın.”