Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 28’nci Toplantısı İskoçya’da yapıldı

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 28’nci Toplantısı İskoçya’da yapıldı

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 28’nci Toplantısı İskoçya’da yapıldı


Türkiye-AB İstişare Komitesinin 28’nci Toplantısı, 13-14 Eylül 2010 tarihinde, İskoçya’nın Başkenti Edinburgh’da yapıldı.
Toplantıya Türk tarafından TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, KİK üyesi sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile AB Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır, AB tarafından da KİK üyeleri ile AB Komisyonu yetkilileri katıldı.

Bayraktar KİK Eşbaşkanı Tuğrul Kudatgobilik (TİSK Yönetim Kurulu Başkanı) ve AB Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır ile birlikte.

İlk günkü açılış oturumunda, KİK Eşbaşkanları Tuğrul Kudatgobilik (TİSK Yönetim Kurulu Başkanı) ve Sandy Boyle açılış konuşmalarını yaptıktan sonra Avrupa Birliği Ekonomik ve Sosyal Komitesi Dış İlişkiler Bölüm Başkanı Filip Hamro-Drotz, AB Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Direktörlerinden Alexandra Cas Granje ve ABGS Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır kendi konularıyla ilgili sunumlar yaparak Türkiye-AB üyelik müzakerelerinde gelinen son durum hakkında bilgiler verdiler.

Toplantının daha sonraki oturumlarında “Türkiye ve AB’de Kayıtdışı Ekonomi” konulu müşterek rapor TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile KİK üyesi Wolfgang Greif tarafından sunuldu ve KİK üyeleri rapor üzerindeki görüşlerini belirtti.

“AB ve Türkiye’de Kadınların Hakları ve Rolü” konulu müşterek rapor ve “Türkiye ve AB’de Gıda Güvenliği: Ortaklığın Sinerjisi” konulu raporlar, raporları hazırlayan üyeler tarafından sunularak, KİK üyelerinin tartışma imkanı sağlandı.

Oturumlar sırasında, konuk konuşmacı olarak İskoçya Hükümeti Kültür ve Dış İlişkiler Bakanı Fiona Hyslop ve İskoçya Hükümeti Eşitlik Birimi Başkanı Yvonne Strachan, kadın hakları konusunda İskoçya’daki uygulamalar ve İskoçya’nın Türkiye’nin AB üyeliğine bakışı konularında bilgiler verdiler.

Toplantıda sunulan raporlar hakkında, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar söz alarak, gerek kırsal kesimdeki kayıtdışı ekonomi ve gerekse kırsal kesimde kadınların durumu hakkında görüşlerini ifade etmiş, tarım kesiminde çalışanların sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınması konusunda TZOB’un ve Ziraat Odalarının yaptığı çalışmaları dile getirdi.