Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TBMM Başkanı Çiçek ve Şahin'den, Genel Başkan Bayraktar'a şilt ve sertifika

TBMM Başkanı Çiçek ve Şahin'den, Genel Başkan Bayraktar'a şilt ve sertifika

TZOB’un da içinde yeraldığı 22 sivil toplum örgütü tarafından gerçekleştirilen ''Anayasa Platformu'' vatandaş toplantılarının kapanış töreni, dün akşam yapıldı.
Törende, Genel Başkanı Bayraktar, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili yaptıkları katkı nedeni ile şiltini TBMM Başkanı Çiçek ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Şahin’in elinden aldı.
Ankara – 10.05.2012 - Kapanış törenine katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, burada yaptığı konuşmada, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu oluşturan 4 siyasi partiye mensup milletvekilleriyle beraber yeni anayasa hazırlık çalışmalarına katkıda bulunan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.
''Uzun konuşacak değiliz, konuşma faslı geride kaldı. Şimdi yapım ve yazım faslına geçmiş olduk'' diyen Çiçek, şöyle konuştu:
''Gece demeden, gündüz demeden toplantı yaptığımız her yerde bu işin yükünü omuzlayan isimli isimsiz birçok arkadaşımız var. Bu vesile ile onlara teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu toplantıların çoğunu pazar günü yaptık. Kendi özel hayatlarını bir tarafa bırakarak, tatil günlerinde bu toplantılarımıza katılarak sabahtan akşama kadar mesai yapmış vatandaşlarımız var. Onların da hepsine teşekkür ediyoruz. Ama bir teşekkürümüz de TBMM Başkanı olarak 4 siyasi partimizin saygıdeğer genel başkanlarınadır. Onlar toplumun yeni anayasa talebini önemseyerek, ihtiyaçlarını değerlendirerek bu dönem yeni bir anayasayı milletimize armağan etmek üzere 12 milletvekili arkadaşımızı böylesine tarihi ve önemli bir sorumluluk, şerefli bir sorumluluğu bizlere yüklemek suretiyle, destek vererek bu süreci başlatmış oldular.
19 Ekim'den bu tarafa komisyon üyesi arkadaşlarımızla beraber gerek sizlerin tertip ettiği toplantılara, gerekse özel olarak başkaca toplantılara katılmak suretiyle yeni bir anayasayı milletimize armağan etmek için... Gerçekten siyasetin zaten yoğun gündemi var. Birçok partimizin parti kongreleri var. Onları da yeri geldiğinde bir tarafa bırakarak, kar kış demeden Türkiye'nin her tarafında bu süreci en iyi şekilde değerlendirebilmek için yoğun bir çaba sarf ettiler. İnanıyorum ki bu anayasayı başlattığımızda bu sürecin tarihini yazanlar hem sizlerin hem de milletvekili arkadaşlarımızın hem de onlara destek veren siyasi partilerimizin rolünü en iyi şekilde değerlendireceklerdir.''
-Bugün 11.00'de başlıyor-
Yeni anayasa konusunda 1 Mayıs'tan itibaren yeni bir sürecin başladığını da belirten Çiçek, ''Yarın (bugün) saat 11.00'den itibaren de temel hak ve özgürlüklerle ilgili bölümden başlamak üzere inşallah bu yılın sonuna milletimize yeni bir anayasayı armağan etmek için yoğun bir çabanın içerisinde olmuş olacağız'' dedi.
Anayasa yapım işinin konuşulduğu kadar kolay bir iş olmadığını, belki de yasama faaliyetleri içerisindeki en zor iş olduğunu kaydeden Çiçek, müzakere masasında söylenen, konuşulan her şeyin ''daha iyi bir anayasa'' noktasında olduğunu belirtti.
Bu süreçte özellikle basın mensuplarından bir ricada bulunmak istediğini ifade eden Çiçek, ''Burada her şey konuşulacak, bundan farklı bir anlam çıkarılmamalı. Tartışmaları amacı dışına çıkararak nakledip hem bizlerin hem de kamuoyunun moralinin bozulmaması noktasında olumlu katkı vermelerini hasseten rica ediyorum'' dedi.
4 siyasi parti temsilcisinin de gayet medeni ilişkiler içerisinde Türkiye'nin her bölgesine gitmek suretiyle vatandaşı dinleme çabası içerisinde olduğunu vurgulayan Çiçek, ''Zannediyorum anayasa kadar bu tablo da önemlidir. Temennim odur ki Türkiye siyasetine bu tablo, bu olumlu tablo egemen olsun'' diye konuştu.