Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Tarum 2006 2. Tarım Hayvancılık Tavukçuluk ve Organik Tarım Fuarı yapıldı

Tarum 2006 2. Tarım Hayvancılık Tavukçuluk ve Organik Tarım Fuarı yapıldı

Tarum 2006 2. Tarım Hayvancılık Tavukçuluk ve Organik Tarım Fuarı yapıldı


1-4 Haziran 2006 tarihleri arasında yapılan 2. Tarım, Hayvancılık Tavukçuluk ve Organik Tarım Fuar açılışına TZOB Genel Başkanı Şemsi BAYRAKTAR'ın yanı sıra TZOB Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin BİÇER, Mustafa HEPOKUR, Bayram SEVİM ve Necat AVCI ile birlikte çok sayıda Ziraat Odası Başkanı katıldı. Fuarda Çorum, Devrekani ve Darende Ziraat Odaları stand açtı.
Fuarda konuşma yapan TZOB Genel Başkanı Şemsi BAYRAKTAR, bu fuarlarda ileri teknolojiyi görmenin mümkün olduğunu, teknolojiyi kullanabilmek için gerekli koşulların oluşturulması gerektiğini belirterek, “Oda Başkanlarımız bu gibi fuarlara ilgiyle geliyorlar. Yani teknolojiyi yaratmak kadar kullanmak da önemli. Her yerde dile getirdiğimiz, verimliliğin baş düşmanı olan arazi parçalanmasının önüne geçmemiz lazım. Arazi Toplulaştırma Ofisi'nin Türkiye'de olması lazım. Miras Hukuku’nun biran evvel düzenlenmesi lazım. Sulamaya açamadığımız ama sulanabilir olan arazilerimizi sulamaya açmamız lazım. Yapısal sorunlarımızı çözmediğimiz taktirde bu teknolojiyi çiftçilerimize sunamayız. Yapısal sorunlarını çözümüne de mutlaka kaynak aktarılması gerekiyor” dedi.


Önümüzdeki AB sürecinin çok önemli olduğunu vurgulayan BAYRAKTAR şöyle devam etti. “AB'ye girdiğimiz taktirde artık korumalar yok. Ne yapmışsanız, ne ekmişseniz onu biçeceksiniz yani. DTÖ kararları, korumalar, destekler kaldırılıyor. 10-15 sene sonra böyle olacak. Projeksiyonları buna göre yapmamız lazım. Teknolojileri kullanmanın şartları var bu şartları olgunlaştırmamız lazım. Çiftçimizin de alım gücünü artırmamız lazım. Bunları yapamadığımız taktirde, burada bu teknolojiyi sadece seyrederiz. Önümüzdeki yıllarda hem yapısal sorunlarımızın çözümü hem de çiftçimizin alım gücünü artırarak bu teknolojilerle buluşmasını sağlarız”.


Tavuk Üreticileri Birlik Başkanlarından
BAYRAKTAR'a
Ziyaret
Adapazarı Tavuk Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vedat ÖZER ve Yönetim Kurulu Üyesi Numan ÖZSOY'un da aralarında bulunduğu Birlik Başkanları, Türkiye'nin en büyük meslek kuruluşu olan TZOB'un şemsiyesi altında örgütlenmek istediklerini, sorunların çözümü konusunda TZOB'un yardımlarını beklediklerini ifade ederek, kuş gribi konusunda TZOB'un yardım ve gayretlerinden dolayı teşekkür ettiler.
TZOB Genel Başkanı BAYRAKTAR ise Ziraat Odalarının üyesi olan üretici örgütlerinin sorunlarını çözmek için her türlü gayretin içerisinde olduklarını ve bundan sonra da çabalarının devam edeceğini, üretici örgütlerinin daha da güçlenmesi için TZOB olarak, ellerinden gelen gayret ve çabayı göstereceklerini ve bu toplantıların TZOB çatısı altında bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

BAYRAKTAR’a teşekkür
İstanbul Çevre Konseyi Federasyonu Genel Başkanı Av. Tunay GÜRSEL adına Kartal Ziraat Odası Başkanı ve İstanbul Çevre Konseyi Federasyonu Kurucu Üyesi Yaşar DENLİ, TZOB Genel Başkanı Şemsi BAYRAKTAR’a çevre ve doğanın korunması konusunda yapmış olduğu özverili katkı ve çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.