Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Tarımın sesi Mart’ta da TZOB oldu

Tarımın sesi Mart’ta da TZOB oldu

-Tarımın sesi Mart’ta da TZOB oldu
-TZOB, Mart ayında 2030 tarım haberiyle yazılı basında yine birinci sırada yer aldı
-Genel Başkan Bayraktar’ın açıklamaları, Mart’ta 367, ilk 3 ayda ise 952 haberde yer aldı
-TZOB’un ilk 3 aydaki haber sayısı toplamı 5687’ye ulaştı

Ankara – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Mart ayında yazılı basında çıkan haberler dikkate alındığında tarım kesiminin yine sesi oldu. Mart ayında yazılı basında TZOB kaynaklı 2030 haber yer aldı.

Medya takip ajansı Interpress verilerine göre, tarım haberleri sıralamasında TZOB; Ocak, Şubat, Mart aylarını kapsayan ilk 3 aylık dönemi toplam 5687 haberle açık ara önde tamamladı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın açıklamaları da Mart ayında 367, Ocak, Şubat ve Mart’ı kapsayan yılın ilk 3 ayında ise toplam 952 haberde yer aldı. Bayraktar’ın özellikle 2011 tarım değerlendirmesine ilişkin yaptığı basın toplantısının yanı sıra tarım sektörü ihracat rakamları, tarım kesiminde istihdam rakamları, kırsal kalkınma, gıdada fiyat artışları, gıdada üretici-market fiyatları ile Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince üreticilere kullandırılan düşük faizli kredilere ilişkin açıklamaları yazılı basında en çok ilgi gören haberlerin başında yer aldı.
TZOB’un Ocak ayında 1748, Şubat ayında 1909, Mart ayında ise 2030 haberi ulusal, bölgesel ve yerel gazetelerde yer buldu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği, yazılı basında yer alan genel ekonomi haberlerinde de ikinci sırada yer aldı