Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Tarımın kalbi Trabzon'da atacak

Tarımın kalbi Trabzon'da atacak

-Tarımın kalbi Trabzon’da atacak
-TZOB Karadeniz Bölge Toplantısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da katılımıyla 7 Nisan’da yapılacak
-Toplantıda 10 il ve 98 ilçe ziraat odasının başkan ve yöneticileri bir araya gelecek
-Toplantıda tarımın genel ve bölgesel sorunları ele alınacak, çözüm önerileri görüşülecek

Ankara – 06.04.2012 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Karadeniz Bölge Toplantısı, 7 Nisan Cumartesi günü Trabzon’da yapılacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da katılacağı toplantıda tarımsal sorunlar ele alınacak ve çözüm önerileri görüşülecek.

TZOB’dan yapılan açıklamaya göre, Trabzon Novotel’de saat 10’00’da başlayacak toplantıya Trabzon, Samsun, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Zonguldak, Bartın ve Karabük il merkez Ziraat Odaları ile bu illere bağlı ilçe Ziraat Odaları yöneticileri katılacak.
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da konuşma yapacağı toplantıda, Türk tarımının genel sorunlarının yanı sıra Karadeniz Bölgesi ve ülkemiz açısından stratejik kategoride bulunan başta fındık ve çay olmak üzere tarım ürünleri ele alınacak.
Toplantıda ayrıca, çiftçinin kredi kullanımı, tarım sigortası, sulama, elektrik, hayvancılık ve destek başvurularıyla ilgili sorunlar dile getirilecek, görüş ve öneriler değerlendirilecek; Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Ziraat Odalarının önümüzdeki yıllara ilişkin hedefleri gözden geçirilecek.
Aynı gün, Arsin Ziraat Odası’nca başlatılan ve tamamlanan AB projesi “Arsin İlçesinde Modern Tarım Teknikleri Uygulama Projesi”nin kapanış toplantısı ile sertifika töreni de gerçekleştirilecek.