Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Tarım Bakanlığı ve TZOB Ortak Çiftçi Eğitim Programı Sertifika töreninin 4.sü Şanlıurfa’da yapıldı

Tarım Bakanlığı ve TZOB Ortak Çiftçi Eğitim Programı Sertifika töreninin 4.sü Şanlıurfa’da yapıldı

Tarım Bakanlığı ve TZOB Ortak Çiftçi Eğitim Programı
Sertifika töreninin 4.sü Şanlıurfa’da yapıldı

Tarım Bakanlığı ve TZOB ortak çiftçi eğitim programı çerçevesinde 12-22 Nisan 2011 tarihlerinde GAP Toprak-Su Kaynakları ve Tarımsal Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirilen “Sulama Eğitim Programına” katılan çiftçilerin belgeleri, 24 Nisan 2011 tarihinde Şanlıurfa’da düzenlenen bir törenle verildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) arasında çiftçi eğitimi ile ilgili olarak 06.08.2009 tarihinde yapılan işbirliği protokolü ile çiftçi eğitimi çalışmalarının müştereken yapılmasına imkan sağlanması ve araştırma sonuçlarının çiftçiye aktarılması ve kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Bu protokole dayanılarak düzenlenen eğitim programlarının 6.sı, 12-22 Nisan 2011 tarihleri arasında Şanlıurfa’da düzenlenmiştir. Sulama konusundaki eğitim programına, Şanlıurfa Merkez ve ilçelerinden, Ziraat Odalarına üye 50 çiftçi katılmıştır.

Sulama tarımsal verimlilik artışının sağlanması için en önemli girdilerden birini oluşturmaktadır. Bölgede GAP Projesi kapsamında gerçekleşen sulama yatırımları neticesinde suya kavuşan alanlarda, doğru bir sulama yapılması amacıyla çiftçilerin eğitimi de önem taşımaktadır. Sulamanın en verimli bir şekilde yapılması ve yanlış sulama sonucu arazilerin çoraklaşmasının önüne geçilmesi için doğru bilgilerin çiftçilerimize aktarılması büyük önem arzetmektedir.

Bu amaçla, düzenlenen eğitimlere katılan çiftçilerimizin, araştırma enstitüsündeki değerli uzmanların bilgi ve tecrübeleri ile daha doğru sulama tekniklerini öğrenmeleri ve pratik olarak uygulamaları mümkün olacaktır. Bu da hem çiftçilerimize hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır.

Eğitime katılan çiftçilerimizin belgeleri, Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker ve TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da katıldığı bir törenle, 24 Nisan 2011 tarihinde çiftçilerimize verilmiştir. Törene Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, TZOB Yönetim Kurulu Üyeleri Nizamettin Aydiş ve Latif Maskan, Güney Doğu Anadolu Bölgesindeki Ziraat Odaları Başkanları, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileri ile çiftçilerimiz katılmışlardır.

Aynı gün GAP Toprak-Su Kaynakları ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulacak olan “Tarımsal Eğitim Merkezinin” de temeli, törene katılan Tarım Bakanı M.Mehdi Eker, TZOB Genel Başkanı üst düzey yetkililer tarafından atıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ile TZOB arasında yapılan “Çiftçi Eğitim Protokolü” çerçevesinde önümüzdeki günlerde bu eğitimlere, ülkemizin farklı bölgelerinde, farklı konularda devam edilecektir.