Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Tarım Bakanlığı ve TZOB Ortak Çiftçi Eğitim Programı Sertifika Töreninin 2. si Diyarbakır’da yapıldı

Tarım Bakanlığı ve TZOB Ortak Çiftçi Eğitim Programı Sertifika Töreninin 2. si Diyarbakır’da yapıldı

Tarım Bakanlığı ve TZOB Ortak Çiftçi Eğitim Programı Sertifika Töreninin 2. si Diyarbakır’da yapıldı


Tarım Bakanlığı ve TZOB ortak çiftçi eğitim programı çerçevesinde 1-4 Haziran 2010 tarihlerinde Diyarbakır Güney Doğu Tarımsal Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirilen “Süt Sığırcılığı Eğitim Programına” katılan çiftçilerin belgeleri, 11 Temmuz 2010 tarihinde Diyarbakır Güney Doğu Tarımsal Araştırma Enstitüsünde düzenlenen bir törenle verilmiştir.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) arasında çiftçi eğitimi ile ilgili olarak 06.08.2009 tarihinde bir işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu işbirliği protokolü ile çiftçi eğitimi çalışmalarının müştereken yapılmasına imkan sağlanması ve araştırma sonuçlarının çiftçiye aktarılması ve kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Bu protokole dayanılarak, ilk ortaklaşa çiftçi eğitimi Sakarya Tarımsal Araştırma Enstitüsünde 12-16 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Sakarya Ziraat Odamızın da öncülüğünde “Ana arı, arı sütü ve arı zehiri üretimi” konulu teorik ve uygulamalı eğitime 93 çiftçimiz kursiyer olarak katılmıştır.

Eğitim programının ikincisi 1-4 Haziran 2010 tarihlerinde teorik ve uygulamalı olarak, Diyarbakır Güney Doğu Tarımsal Araştırma Enstitüsünde, Diyarbakır Ziraat Odası ve Araştırma Enstitüsünün işbirliğinde düzenlenmiştir. Eğitim çalışmalarına, Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı Diyarbakır Güneydoğu Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Dicle Üniversitesindeki uzman hocalar ile Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü katkı sağlamıştır.

Yapılan eğitim çiftçilerimiz için çok başarılı geçmiştir. Süt sığırcılığı, gerek Güney Doğu Anadolu Bölgesi, gerek ülke ekonomisi için büyük bir öneme sahiptir. Süt sığırcılığının gelişmesi, ülkemiz tarım sektörüne ve Türk ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı açıktır.

Eğitime katılan çiftçilerimizin belgeleri, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sayın M. Mehdi EKER ve TZOB Genel Başkanı Sayın Ş. Şemsi BAYRAKTAR’ın da katıldığı bir törenle, 11 Temmuz 2010 tarihinde çiftçilerimize verilmiştir. Törene Diyarbakır Valisi, Diyarbakır Milletvekilleri, Diyarbakır ve çevre il ve ilçe ziraat odaları başkanları ve diğer üst düzey yetkililer ile çiftçilerimiz katılmışlardır.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ile TZOB arasında imzalanan “Çiftçi Eğitim Protokolü” çerçevesinde yapılan bu eğitimlere, önümüzdeki günlerde ülkemizin farklı bölgelerinde, farklı konularda devam edilecektir.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Tarım Bakanı Eker ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu,

Süne mücadelesi için keklik salındı, TZOB Genel Başkanı Bayraktar, düzenlenen tören dolayısıyla bölgedeki Ziraat Odası Başkanlarıyla bir araya geldi.