Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Tarım Bakanlığı hizmet binası açılışı

Tarım Bakanlığı hizmet binası açılışı

Ankara – 05.04.2012 – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yeni binası düzenlenen törenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Açılış törenine Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da katıldı.
Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tarihinde ilk defa kendisine ait bir hizmet binasına kavuştuğunu belirterek, ''Bakanlığımız kendine ait hizmet binasıyla bundan böyle ülkemizin gıda ve tarım üretimi ve denetiminde inşallah bölgede ve dünyada çok farklı yerini alacaktır'' dedi.
''İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'' inancıyla sağlıklı gıda ve ürün noktasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çok farklı imkan ve teknolojiyle hizmetlerini sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan, ''Bakanlığımızın bundan sonraki süreçte sivil toplum kuruluşlarıyla el birliği içerisinde inşallah insanımızın sağlıklı geleceğine çok daha güçlü adımlar atacağı müjdesini verebilirim'' değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, yeni hizmet binasının bütün üretici ve tüketici birlikleri için hayırlı olmasını diledi.
Bakan Eker, bina açılışının ardından, Başbakan Erdoğan ile diğer misafirlere yeni hizmet binasını gezdirdi. Eker, basına kapalı gerçekleşen bu gezi sırasında Başbakan Erdoğan'a yurdun çeşitli bölgelerinden gelen sebze tohumları hediye etti.
Binadaki gezinin ardından, Başbakan Erdoğan, TZOB Genel Başkanı Bayraktar, törene daha sonra katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve diğer Bakanlar binanın bahçesine ağaç dikti. Erdoğan, ağacın dikimi sırasında, ''Bu güzel mavi ladin hayırlı olsun'' temennisiyle ilk toprağı attı.
TOKİ tarafından 62 milyon lira harcanarak tamamlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni hizmet binası, akıllı bina konseptine uygun olarak inşa edildi. Bakanlığın tüm birimlerinin bir araya toplandığı yeni hizmet binasında, toplam 3 bin 561 personel çalışacak; toplam 118 bin metrekarelik alanda hizmet verecek