Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Sezgin, TAPDK üyeliğine atandı

Sezgin, TAPDK üyeliğine atandı

Sezgin, TAPDK üyeliğine atandı
ANKARA -20.11.2012- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bahadır Sezgin, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) üyeliğine atandı.
TAPDK Başkan ve üyeliklerine atamalar yapıldı. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
TAPDK üyeliğine atanan Ahmet Bahadır Sezgin 1962 Osmaniye’de doğdu. Sezgin Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü'nden mezun oldu ve askerliğini yedek subay olarak Şanlıurfa’da yaptı.
2003 yılında Osmaniye Ziraat Odası Başkanlığı'na seçilen ve halen bu görevini yürüten Ahmet Bahadır Sezgin, 2009-2011 yıllarında Osmaniye Kent Konseyi Başkanlığı görevini de yürüttü.
2011 yılı Mayıs ayında Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilen ve aynı zamanda Ulusal Zeytin ve Pamuk Konseyi Üyesi olan Ahmet Bahadır Sezgin evli ve iki çocuk babasıdır.
Suat Evcimen (Maliye Bakanlığı) TAPDK Başkanı olurken, Başkan vekilliğine de Seyit Ali Durmuş (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı) TAPDK üyeliklerine ise Ahmet Bahadır Sezgin (Türkiye Ziraat Odaları Birliği), Şanal Tosun (Sağlık Bakanlığı), Murat Doğanay (Ekonomi Bakanlığı), İrfan Dilsiz (Hazine Müsteşarlığı), Mustafa Yılmazer atandı.