Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > MHP Genel Başkanı Bahçeli, TZOB’u ziyaret etti

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TZOB’u ziyaret etti

-MHP Genel Başkanı Bahçeli, TZOB’u ziyaret etti

-Devlet Bahçeli: “Türkiye, bir kaosa, bir bunalıma sokulmadan cumhurbaşkanımızın seçimini gerçekleştirmemizde yarar olduğu kanaatindeyiz”

-“Milliyetçi Hareket Partisi bu süreci büyük ölçüde tamamlamıştır. Şimdi sosyal kesimlerin önemli kuruluşları olarak toplumumuzun dikkatini çeken ve toplumumuzdaki sosyal, siyasi ve ekonomik olayları yönlendiren kuruluşlarımızla son görüşme turumuzu yapmaktayız. Bugünde Türkiye Ziraat Odaları Birliğinde bulunuyoruz”

-“Ülkemiz kamplaşma, kutuplaşma istemiyor. Gerilim stratejisi takip edilmesini uygun bulmuyor”

-“52 milletvekilimizle hükümetimiz tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından tarım kesimimizin iyileştirilmesi açısından alınacak her türlü tedbire katkı sağlayacağız”

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:  “Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin huzurlu

bir ortamda, itidal içinde yapılmasını diliyoruz”

-“Enerjimizi, ülkemizin sorunlarının çözülmesi noktasında harcamak istiyoruz. Enerjimizi öfkeyle sıkıntıyla harcamak istemiyoruz”

-“Cumhurbaşkanlığı makamı ülkemizin birliğini ve dirliğini temsil eden bir makam. Seçilecek olan cumhurbaşkanımızın yurtiçinde ve yurtdışında bütün vatandaşlarımızın tamamını kucaklamasını temenni ediyor, arzuluyoruz”

-“Sadece temsilcisi olduğumuz kesim değil, bütün milletimiz, yeni Cumhurbaşkanımızın, Anayasamız çerçevesinde devlet organları, kurum ve kuruluşları uyum içinde çalıştıracak bir ismin olmasını beklemektedir”

-“Sektörümüz çok sıkıntılı günler geçiriyor. Çiftçimizi daha fazla gerecek, sıkıntısını artıracak bir seçim istemiyoruz”

Ankara – 05.06.2014 – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm siyasi kurumlar, sivil toplum kuruluşları, aydınlar özellikle de halkın cumhurbaşkanlığı seçimlerine karşı çok duyarlı olmasında fayda bulunduğunu bildirerek, “Geçmişteki gelişen olaylardan dersler çıkarılmasını ve Türkiye, bir kaosa bir bunalıma sokulmadan cumhurbaşkanımızın seçimini gerçekleştirmemizde yarar olduğu kanaatindeyiz” dedi.

Bahçeli, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı görüşme öncesinde, Bahçeli ve Bayraktar, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi başkanlık divanı üyeleri ile birlikte Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkan ve yöneticilerini ziyaret etmek bir arada bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresinin 28 Ağustos’ta tamamlanacağını, yasa gereği 28 Ağustos’tan 60 gün öncesinde yeni seçilecek cumhurbaşkanı için sürecin başlayacağını bildiren Bahçeli, şunları kaydetti:

“Bu süreci değerlendirmek toplumumuzun birçok kesimiyle görüş alışverişi yapmak amacıyla Milliyetçi Hareket Partisi bir dizi ziyaret sürecini başlatmıştır. Bugün bu ziyaretimizin bir aşaması Türkiye Ziraat Odaları Birliği olmaktadır.

Biraz evvel çok değerli Genel Başkan tarım kesiminde meydana gelen büyük zayiat ve hasarları göz önüne alarak yapmış olduğu değerlendirmelerin, biraz evvel ki görüşmelerimizde de bunların bütün tedbirlerinin neler olması gerektiğinin, zaiyat ve hasarın nasıl olduğunu ve kuraklık, don, dolu ve sellerle çiftçimizin büyük bir tahribat içinde bulunduğunu ifade ederken, bütün siyasi partilerimizi ilgilendirme düşüncesini saygıyla karşıladığımızı ifade etmek istiyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden 52 milletvekilimizle, hükümetimiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından tarım kesimimizin iyileştirilmesi açısından alınacak her türlü tedbire katkı sağlayacağımızı burada belirtmek istiyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi, cumhurbaşkanlığı seçimlerini çok önemsemektedir. Bunu her yerde ifade etmeye çalışmaktayız. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinde 19 kez Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında büyük bir sorun yaşadığını söylemek mümkün değildir. Ama belli bir aşamadan sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri parlamento da bulunan siyasi parti liderlerinin ve üyelerinin ve onların önereceği dışarıdan şahsiyetlerin meclisten seçilmesini öngörmesine rağmen cumhurbaşkanlığı seçimleri siyasi krizlerin ya habercisi olmuştur ve yahut da böyle bir krizin yaşanmasına sebep olmuştur.

Hepimizin dikkatini çekecek olan konulardan bir tanesi 1980 yılında cumhurbaşkanlığı seçimi 114 tur ile yapılmasına rağmen sonuç alınamamıştır. Bunun getirdiği ara rejimlerdeki yaşanan sıkıntıların hepsini bilmekteyiz. Hal böyle olunca Türkiye’de tüm siyasi kurumlar, sivil toplum kuruluşları, aydınlarımız özellikle de halkımızın cumhurbaşkanlığı seçimlerine karşı çok duyarlı olmasında fayda olduğu kanaatindeyiz. Geçmişteki gelişen olaylardan dersler çıkarılması ve Türkiye bir kaosa bir bunalıma sokulmadan cumhurbaşkanımızın seçimini gerçekleştirmemizde yarar olduğu kanaatindeyiz. Tabii ilk defa cumhurbaşkanımız halk tarafından seçilecektir. Bu çok daha farklı bir yöntemdir. Ve Türkiye Cumhuriyetinde seçiminde 19 kez cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen bu ilk defa olmaktadır. Sadece 1980 yılında bir halk oylamasıyla bir cumhurbaşkanı seçimi olmuştur. Onun dışında ilk defa halkımız tarafından cumhurbaşkanlığı seçimi oylamasına başlanacaktır. Bununla ilgili bir yasa çıkarılmıştır. Fakat yasa acele çıkarıldığı için kapsamı oldukça dar ve sığ tutulmuş ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin nasıl gerçekleştirileceğine dair şu an hem siyasi kurumlar, hem sivil toplum kuruluşları, hem de halkımız fazla bir bilgiye sahip bulunmamaktadırlar. Öncelikle bu sebepten dolayı halkımız tarafından cumhurbaşkanlığı seçilmesi hem ülkemize, hem siyasi kurumlarımıza, hem de sivil toplum kuruluşlarımıza bir deneyim kazandıracaktır. Burada da çok dikkatli olmakta yarar vardır diye düşünmekteyiz.”

-“MHP bu süreci büyük ölçüde tamamlamıştır”-

Milliyetçi Hareket Partisi’nin öncelikle hali hazırda yaşayan cumhurbaşkanlarını, arkasından meclis başkanını, siyasi partileri, şimdi de sivil toplum kuruluşlarını ziyaretle bir geleneği de başlatmak istediğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

“Çünkü halk tarafından seçilecek olan bir cumhurbaşkanının nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiği, hangi görev ve sorumlulukları taşımasındaki toplumsal dikkatin ne olması gerektiğini anlatabilmek, beraber hareket edebilmek için bu değerli kuruluşlarımızın görüşlerinin alınmasında fayda olacağı kanaatindeyiz.

Milliyetçi Hareket Partisi bu süreci büyük ölçüde tamamlamıştır. Şimdi önemli sosyal kesimlerin kuruluşları olarak toplumumuzun dikkatini çeken ve toplumumuzdaki sosyal, siyasi ve ekonomik olayları yönlendiren kuruluşlarımızla son görüşme turumuzu yapmaktayız. Bugün de Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde bulunuyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu saate kadar yapmış olduğu görüşmelerde, nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiği konusunda, siyasi partilerde sivil toplum kuruluşlarında ve medya ve basındaki tartışmaları da dikkate aldığımız vakit bir ortak zemin oluşmakta, bir görüş birliğine varılmaktadır. Zannediyorum bu kadar sağlıklı görüşmelerin sonucunda oluşan ortak fikir, cumhurbaşkanımızın da seçimini önemli ölçüde etkileyecektir. O sebepten dolayı önümüzdeki günlerde kişilendirme boyutunda, değerlendirme aşamasına gelindiğinde zannediyorum herkes bu konuda böyle bir göreve kimi layık görüyorsa onu önermek suretiyle bu değerlendirmelere de katkı sağlayacaktır. Çünkü cumhurbaşkanlığı seçimini bu yönüyle ele almadığınız takdirde, Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimini bir tartışma zeminine sürükler isek, kamplaşma, cepheleşme, gerilim stratejileriyle Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimini anlaşılmaz hale getirir isek bunda Türkiye’nin çok büyük sıkıntıları olur. Halbuki ülkemiz kamplaşma istemiyor. Kutuplaşma istemiyor. Gerilim stratejisi takip edilmesini uygun bulmuyor. Kucaklayıcı, bütünleştirici, bu ülkede yaşayan her insanımızın bütün düşüncesi ve inançlarıyla kucaklayabilecek, Anayasa çerçevesinde hareket edebilecek, yeminine sadık bir cumhurbaşkanı ile geleceğe yönelmek istiyor, geleceği kucaklamak istiyor. Bu inançla milletimiz bunu başaracaktır. Biz de bu konuda siyasi parti olarak üzerimize düşen sorumluluğun idraki ile görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.

-“Adaylık gibi bir düşünceye sahip olmadığımı arkadaşlarımla paylaştım”-

Bahçeli, sorulara verdiği yanıtta, genelde sivil toplum kuruluşlarının önde gelen sosyal kesimlerini temsil eden kuruluşlar açısından Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak yürüttükleri sürecin tamamlanmak üzere olduğunu, ihtiyaç duyulduğu takdirde yine ziyaretlerin devam edeceğini bildirdi.

Ziyaretlerinde isimlendirmeye girmediklerini belirten Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak cumhurbaşkanlığı sürecinin başladığı günde partimizin icra organı olan Başkanlık Divanı, Genel Kurul’dan sonra en önemli yürütme kurulu kabul ettiğimiz Merkez Yönetim Kurulu ve teşkilatlarımızın omurgası diye nitelendirdiğimiz il başkanları toplantısında, Genel Başkan olarak hiçbir şart altında cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi bir düşünceye, bir eğilime sahip olmadığımı arkadaşlarımla paylaştım” dedi.

-Bayraktar; “Halkımızın huzura ihtiyacı var”-

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ni ziyaret etmek suretiyle gösterdiği nezakete teşekkür etti.

Türkiye’nin bu yıl 12. Cumhurbaşkanını seçeceğini, tabii bu seçimin özelliğinin ilk defa Cumhurbaşkanını halkın seçmesi olduğunu belirten Bayraktar, “Bu seçimin, milletimizin ulaştığı demokratik olgunluğa yakışır bir şekilde, bir huzur ortamında başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyoruz. Halkımızın huzura ihtiyacı var. Özellikle bugünlerde tarım kesiminin büyük sancıları var, büyük sıkıntıları var. Tarım kesimi bu manada çok huzurlu bir seçim istiyor. Biliyorsunuz Ekim ayından Mart ayına kadar çok kurak bir dönem yaşadık. Bu kuraklık üreticilerimizi fevkalade olumsuz etkiledi. Mart ayında yaşadığımız don olayı üreticilerimizi fevkalade olumsuz etkiledi” dedi.

Son bir haftadır da yaşanan don felaketinin yine üreticileri olumsuz etkilemeye devam ettiğine vurgu yapan Bayraktar, şunları kaydetti:

“Böyle bir sıkıntı içinde bulunan değerli çiftçilerimiz, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, huzurlu bir ortamda, itidal içinde yapılmasını diliyoruz.

Enerjimizi, ülkemizin sorunlarının çözülmesi, noktasında harcamak istiyoruz. Yine enerjimizi öfkeyle sıkıntıyla harcamak istemiyoruz.

Cumhurbaşkanlığı makamı ülkemizin birliğini ve dirliğini temsil eden bir makam. Seçilecek olan cumhurbaşkanımızın yurtiçinde ve yurtdışında bütün vatandaşlarımızın tamamını kucaklamasını temenni ediyor, arzuluyoruz.

Başta tarım kesimi olmak üzere, ülkemizdeki sosyal kesimlerin önemli problemleri olduğunu düşünüyoruz. Seçilecek cumhurbaşkanının bütün bu sorunlara sahip çıkmasını ve bu kesimleri kucaklamasını temenni ediyoruz.

Başta tarım olmak üzere birçok sektörde büyük potansiyeli olan 21. Yüzyıl Türkiye’sine ışık tutacak, önderlik edecek bilgi, beceri ve tecrübeye sahip olmasını istiyoruz.

Seçilecek Cumhurbaşkanımız, ülkemizin etkinliğini ve saygınlığını uluslararası platformda temsil edecek kabiliyette ve yeterliliğe sahip olmasını arzu ediyoruz.

Sadece temsilcisi olduğumuz kesim değil, bütün milletimiz, yeni Cumhurbaşkanımızın, Anayasamız çerçevesinde devlet organları, kurum ve kuruluşlarını uyum içerisinde çalıştıracak bir ismin olmasını beklemektedir.

Tekrar ifade etmek isterim ki sektörümüz çok sıkıntılı günler geçiriyor. Çiftçimizi daha fazla gerecek, sıkıntısını artıracak bir seçim istemiyoruz.

Halkımızın huzura ihtiyacı var. Huzurlu bir seçim istiyoruz, böyle bir seçim arzu ediyoruz.”

Bahçeli’nin, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ni ziyareti nedeniyle gösterdiği alakaya teşekkür eden Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkeye hayırlar getirmesini niyaz etti.

Görüşmede, MHP Genel Başkan Yardımcıları Atila Kaya, Edip Semih Yalçın, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Nuri Şeyda Sorman, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mustafa Hepokur, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Latif Maskan, Ahmet Bahadır Sezgin de hazır bulundu.