Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Karacabey’de Ziraat Odaları toplantısı

Karacabey’de Ziraat Odaları toplantısı

-Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli:

-“Köylerde gençlerin kalması için Bağ-Kur primlerinin ödenmesi dahil bakanlık olarak her ne gerekiyorsa yapmaya hazırız”

-“Son dönemde hızlı bir şekilde artan döviz kurlarından dolayı gübre, yem, ilaç fiyatları arttı”

-“Sizlerin adına baskı kuruyoruz. 'Tamam bir iki ay döviz kurlarıçok arttı ama şimdi geriye geldi. Hadi bunları düşürün' diyoruz”

-TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Darcan’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıya, Bursa’daki Ziraat Odası Başkanları, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı

 

Karacabey/Bursa – 07.12.2018 – Bursa’nın Karacabey Ziraat Odası’nda Ziraat Odası Başkanları, meclis üyeleri ve çiftçilerin katıldığı Ziraat Odaları toplantısı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Darcan’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıdaki konuşmasında, köylerde gençlerin kalması için Bağ-Kur primlerinin ödenmesi dahil bakanlık olarak her ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti. Bakanlık olarak köylünün dertlerini dinleyip çözmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını bildiren Pakdemirli, şunları söyledi:

“Bugün itibarıyla toprağı ve suyu artık birlikte idare edeceğiz. Problemleri yerinde çözüyor olacağız. Buğday ve arpada 5 kuruş olan desteği 10 kuruşa çıkardık. Dünya fiyatlarıyla alacağımıza dair söz verdik, buğday ve arpadaki gübre desteğini de 4 liradan 8 liraya çıkardık. Tane zeytine de zeytinyağına verilen teşvike benzer bir teşvik verilmesi için çalışacağız.”

Pakdemirli, toplantıda, Tarım İl Müdürlüğünün düzenlediği eğitim kursunu tamamlayan çiftçilere sertifikalarını da verdi.

 

-Karacabey Ziraat Odası’nın yeni hizmet binası açıldı-

 

Toplantıdan önce, Karacabey Ziraat Odası’nın yeni hizmet binası da Bakan Pakdemirli tarafından açıldı. Pakdemirli, açılışta yaptığı konuşmada, Ziraat Odalarının, sivil toplum kuruluşlarının daha güçlü olması gerektiğini söyledi.

Bekir Pakdemirli, son dönemde enflasyona karşı mücadele verildiğine değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır. Bunun genel kanunu ne yazık ki böyle. Son dönemde hızlı bir şekilde artan döviz kurlarından dolayı gübre, yem, ilaç fiyatları arttı. Bunların hepsini biliyoruz. Gün be gün bütün üreticilerin üzerinde inanın sizlerin adına baskı kuruyoruz. 'Tamam bir iki ay döviz kurları çok arttı ama şimdi geriye geldi. Hadi bunları düşürün' diyoruz. Olmazsa olmazımız, Türkiye'nin üretimi, sizlerin üretmeniz. Bir ülkede tarım, savunma kadar önemli. Her şeyiniz olabilir, uçağınız, roketleriniz, hatta uzay mekiğiniz olabilir ama buzdolabı boşsa bunun bir anlamı yok.”

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem’in açış konuşmasını yaptığı programa ve Ziraat Odaları toplantısına, Bursa Valisi Yakup Canbolat, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Efkan Ala, Osman Mestan, Mustafa Esgin, Zafer Işık, Refik Özen, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Darcan,  Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa’daki Ziraat Odası Başkanları, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.