Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TZOB’u ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TZOB’u ziyaret etti

-CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TZOB’u ziyaret etti

-Kılıçdaroğlu: "Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla tüm kesimlerle görüşmeler yapıyoruz. Çiftçiyi, üreteni temsil ediyorlar. Görüşleri bizim için çok önemli"

-“5,5 milyon çiftçiyi dinlemeden, onların sözcülerini dinlemeden, biz, kendi başımıza oturup cumhurbaşkanı adayını mı belirleyeceğiz? Doğru değil”

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Türk çiftçisinin temsilcisi olarak temennimiz, seçilecek cumhurbaşkanımızın başta tarım olmak üzere tüm sektörleri ve bu sektörün paydaşlarını kucaklayacak nitelikte olmasını bekliyoruz"

-“Bu seçim kendi içinde bir ilk olma özelliği de taşıyor. İlk kez, Cumhurbaşkanımızı doğrudan halkımızın oyuyla seçeceğiz”

-“Bu seçimi milletimizin ulaştığı demokratik olgunluk içinde ve her yönüyle başarılı bir şekilde gerçekleştireceğimize yürekten inanıyoruz”

Ankara – 23.05.2014 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla tüm kesimlerle görüşmeler yaptıklarını bildirerek, “çiftçiyi, üreteni temsil ediyorlar. Görüşleri bizim için çok önemli. 5,5 milyon çiftçiyi dinlemeden, onların sözcülerini dinlemeden, biz, kendi başımıza oturup cumhurbaşkanı adayını mı belirleyeceğiz? Doğru değil” dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı makamında ziyaret etti.

Basına kapalı görüşme öncesinde, Kılıçdaroğlu ve Bayraktar, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla tüm kesimlerle görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Nasıl bir cumhurbaşkanına Türkiye ihtiyaç duyuyor, cumhurbaşkanı nasıl olmalıdır? Onların görüşleri bizim için çok önemli. Onlar çiftçiyi, yani üreteni temsil ediyorlar. Birazdan oturup konuşacağız, görüşlerini alacağız. Bütün bu görüşleri aldıktan sonra da siyasi parti liderleriyle görüşüp, adayları belirleme konusunda biz de yetkili organlarımızla çalışacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı adayının toplumun tüm kesimlerini kucaklaması gerektiğini bildiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bizim yol haritamız belli. 5,5 milyon çiftçiyi dinlemeden, onların sözcülerini dinlemeden, biz kendi başımıza oturup cumhurbaşkanı adayını mı belirleyeceğiz? Doğru değil. Cumhurbaşkanı adayının toplumun tüm kesimini kucaklaması lazım. İsimler bazında bir tartışmanın bu aşamada doğru olmadığını düşünüyoruz. Önce biz, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişi nasıl bir kişi olmalıdır? Madem ki ülkeyi, vatanı temsil edecek...Toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak.

Olabildiğince sağlıklı, tutarlı bir yol, çizgi izlemeye özen gösteriyoruz. Diğer meslek kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine de gideceğiz, onlara da soracağız. Sizin gönlünüzde yatan cumhurbaşkanı adayı nasıl olmalıdır, nitelikleri nasıl olmalıdır? Daha sağlıklı, tutarlı, demokratik, katılımcı bir yol izlemeye özen gösteriyoruz."

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın, "toprakta çalışanların, Soma'da yeraltında çalıştığını" ifade ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Yer üstünde çalışırken insanlar neden yer altında çalışmaya başladılar? Hiçbir iş riski olmadan yer üstünde tarımda çalışırken, büyük bir riski göze alıp neden yer altında çalışıyor bu işçiler? Neden tarımdan koparıldı bunlar? Belki üzerinde düşünmemiz gereken temel sorulardan biri de bu" diye konuştu.

 -"Seçilecek cumhurbaşkanımız milletimizin birliğini temsil edecek”-

 Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da cumhurbaşkanlığı seçiminin, milletin ulaştığı demokratik olgunluk içinde ve başarılı bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu.

Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bu yıl 12. Cumhurbaşkanını seçiyoruz. Tabii bu seçimin özelliği ilk defa 12. Cumhurbaşkanımızı halkımız seçecek ve bu seçimin milletimizin ulaştığı demokratik olgunluk içinde ve her yönüyle başarılı bir şekilde gerçekleşeceğini umuyoruz ve buna inanıyoruz.

Tabii tarım sektörü gerek ülkemizde, gerek dünyada fevkalade önemli bir sektör. Ülkemizde üretim açısından yani GSMH’ya katkısı açısından, istihdam ve ihracat açısından çok önemli. Dünyada da fevkalade önem kazanmaya başladı. Çünkü artık arz yetmiyor. Çinliler eskiden pirinç yerlerdi ama şimdi et tüketiyorlar, süt tüketiyorlar. Süt ot demektir. Dolayısıyla bunun dışında biyoyakıt üretimi hızlı bir şekilde arttı. Artık arabaların depolarına bir biyoyakıt girmeye başladı. Bu da tarımsal üretimin açık vermesine sebep oluyor. Bu ve benzer sebeplerle dünyada Türkiye kadar her yıl nüfusu artıyor ve bu da bir talep yaratıyor. Ve arz yetmemeye başladı ve dünyadaki gıda fiyatları da hızlı bir şekilde artmaya başladı. Gıda çok önemli. Yani yaşamın en önemli parçası. Hatta yaşamın kaynağı.

Dolayısıyla her şeyi erteleyebilirsiniz ama gıdayı erteleme şansınız yok. Böyle bir konjonktürde biz Türkiye’nin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek suretiyle bunu fırsata çevirmesini bekliyoruz. Ancak bu sene biliyorsunuz üretimimize iyi başlamadık. Özellikle önce kuraklıkla başlayan tarım sektöründeki sıkıntı arkasından don, dolu ve fırtınayla devam etti. Başta hububat olmak üzere birçok meyvemiz zarar gördü. Biz bununla alakalı bölge toplantılarına başlamıştık önce Ordu’da Karadeniz’de önemli bir toplantı yaptık, değerli başkanlarımızın görüşünü aldık ve burada özellikle fındık üreticilerimizin, kivi üreten üreticilerimizin büyük zararlar gördüğünü tespit ettik. Arkasından Malatya’ya geçtik orada kayısı ve elma başta olmak üzere üreticilerimiz büyük ölçüde zarar gördüler ve üretimde de ciddi manada da düşmeler olacak. O toplantıdan sonra biz Konya’yı düşünürken tabii Soma faciası patladı ve biz oradan arkadaşlarımızla Soma’ya geçtik. Orada şehit olan, vefat eden insanlarımızın, vatandaşlarımızın çoğu çiftçi ve çiftçi çocukları. Yani tarımdan kopmuşlar ve madenlerde çalışmaya başlamışlar. Taziyede bulunduk. Orada fevkalade üzüldüğümüz, duygulandığımız olaylar yaşadık. Ben buradan şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Yaraların da biran evvel tabi sarılmasını arzu ediyoruz.

Şimdi burada kırsal kesimin önemini ve sorunlarını anlatmaya çalıştım. Türk çiftçisinin temsilcisi olarak temennimiz seçilecek olan Cumhurbaşkanımızın başta tarım, tarım sektörünü olmak üzere tüm sektörleri ve bu sektörün paydaşlarını, mensuplarını kucaklayacak nitelikte olmasını bekliyoruz. Bunu fevkalade önemsiyoruz.

Bunun dışında hiç kuşkusuz Türkiye Cumhurbaşkanını seçecek ve bu Cumhurbaşkanımız milletimizin birliğini temsil edecek ve Türkiye genç nüfusuyla başta tarım olmak üzere bütün sektörlerde çok fevkalade potansiyeli olan bir ülke ve 21. yüzyıl Türkiye’sine ışık tutacak, önderlik edecek bilgiyi, beceriyi ve tecrübeye sahip olmasını bekliyoruz. Seçilecek Cumhurbaşkanımızın bölgede ve dünyada önemli bir yeri olan, ülkemizin etkinliğini, saygınlığını uluslararası ölçekte temsil edecek kabiliyet ve yeterlikte olmasını bekliyoruz. Sadece temsilcisi olduğumuz kesimin değil, bütün milletimizin beklentisi yeni Cumhurbaşkanımızın Anayasamız çerçevesinde devlet organları, kurum ve kuruluşlarıyla düzenli ve uyumlu çalışmasını sağlayacak bir isim olmasını bekliyoruz.

Cumhurbaşkanlığı makamına kim seçilirse seçilsin devletimizin en yüksek kademesinde görev alacak olan yeni Cumhurbaşkanımızın yurt içinde ve yurtdışında bulunan bütün vatandaşlarımızı kucaklamasını bekliyoruz, bundan da eminiz. Ve Türk çiftçisi olarak manevi anlamda görevlerin en büyüğü ve yücesi olarak kabul ettiğimiz Cumhurbaşkanlığı için adayların ben inanıyorum ki çok titiz bir şekilde ve bütün süzgeçlerden geçirilerek belirleneceğinden hiç kuşkumuz yoktur. Böylesine önemli bir konuda zatıalinizin ve arkadaşlarınızın Türk çiftçisini 5,5 milyon Türk çiftçisini temsil eden Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ni ziyaretinizden büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyorum.”

Görüşmede, CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Aytun Çıray ve Bülent Tezcan, TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Nuri Şeyda Sorman, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mustafa Hepokur, Yönetim Kurulu Üyeleri Bekir Şinasi Özdemir, Mehmet Latif Maskan, Mehmet Cevat Delil, Nejat Gamzeli de hazır bulundu.