Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar Yatağan Ziraat Odası'nda

Bayraktar Yatağan Ziraat Odası'nda

-Bayraktar Yatağan Ziraat Odası'nda
-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:  "Bizim çiftçimiz, Müslüman katliamı yapan ve acımasızca çoluk çocuk demeden Filistin halkını katleden böyle bir ülkenin ürünlerini kullanmak istemiyor"
-"Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak İsrail mallarını boykot etme düşüncesindeyiz"


Yatağan/Muğla -21.07.2014- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısıyla ilgili olarak, "Bizim çiftçimiz, Müslüman katliamı yapan ve acımasızca, çoluk çocuk demeden Filistin halkını katleden böyle bir ülkenin ürünlerini kullanmak istemiyor" dedi.
Bayraktar, Yatağan Ziraat Odası'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de vahşice bir katliam yaptığını ve dünyanın da buna seyirci kaldığını ifade etti. 
Bazı ülkelerin İsrail'i desteklemesine anlam veremediğini belirten Bayraktar, şunları kaydetti:
"Böyle bir katliama bırakın destek olmayı, seyirci kalmak bile vebal getirir. Sadece açıklamalar yetmez. İsrail'e uygulamamız gereken müeyyideler varsa bunları uygulamamız lazım. Biz de Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak İsrail mallarını boykot etme düşüncesindeyiz. Yani bizim çiftçimiz, Müslüman katliamı yapan ve acımasızca, çoluk çocuk demeden Filistin halkını katleden böyle bir ülkenin ürünlerini kullanmak istemiyor. Kullanmamamız da gerekir. Böyle bir kampanyanın da içinde oluruz, bunun kararını da alacağız."
Türk milletinin İsrail malı kullanmak istemediğine işaret eden Bayraktar, "Devletin bunu dikkate alması lazım ve ticari anlaşmalarını gözden geçirmesi, ithalatı da durdurması gerekir diye düşünüyorum" dedi.