Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar’dan ziyaretler

Bayraktar’dan ziyaretler

-Bayraktar’dan ziyaretler…
- TZOB Genel Başkanı Bayraktar,
Arzu, Küsek ve Bilden’i ziyaret etti
-Bayraktar: “Arazi bölünmesinin önlenmesi
ile ilgili çalışma devrim niteliğinde öneme sahip”
-“ÇKS’yi pilot bölgelerden başlamak üzere
devralmak istiyoruz”
-GTH Bakan Yardımcısı Arzu:
-“İş birliği ve birlikte çalışmaya büyük önem veriyoruz”

Ankara -01.03.2012- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ile Tarım Reformu Genel Müdür Vekili Gürsel Küsek ve Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden’i ziyaret etti; başarılar diledi. Ziyaretlerde ülke tarımının genel konularıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu; hazırlanan projeler ile yapılan çalışmalar ele alındı.

Genel Başkan Bayraktar, Bakan Yardımcısı Arzu’ya ziyaretinde, dün gerçekleştirilen Tarım Arazilerinin Bölünmesinin Önlenmesi Çalıştayı’nın önemine vurgu yaparak, “Açılış konuşmamızda bu çalışmaya maddi, manevi her türlü desteği vereceğimizi, peşinen ve açık olarak ilan ettik. Türk tarımı açısından hayati derecede önemli buluyoruz” dedi.
Arazi bölünmesinin önlenmesiyle ilgili direkt muhatabın çiftçiler olduğunu ifade eden Bayraktar, konuyu “devrim” niteliğinde ve çok büyük bir proje olarak değerlendirdiklerini bildirdi, böyle bir çalışmanın üreticilerin yasal tek meslek kuruluşu olan TZOB ile birlikte yürütülmesinin önemine değindi. Bu açıdan Bakanlığa teşekkürlerini ifade eden Bayraktar, konuyla ilgili diğer tüm paydaşlardan da aynı çaba ve desteği görmek istediklerini belirtti.

TZOB olarak, Çiftçi Kayıt Sistemi’ni alt yapısı tamamlanmış pilot bölgelerde Bakanlıktan devralmak istediklerini, bu konuyu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de aynı doğrultuda değerlendirdiğini anlatan Bayraktar, bu çerçevede Bakanlık ve TZOB temsilcilerinden oluşturulacak bir çalışma grubunun ön hazırlık yapmasını ve imza aşamasına getirmesini istediklerini ifade etti.
Bayraktar, TZOB Bölge Toplantılarının bu aydan itibaren yoğunlaşacağını da belirterek, Arzu’yu Sakarya’da yapılacak TZOB Marmara Bölge Toplantısı’na davet etti.
Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu da Bakanlık olarak, iş bölümüne, iş birliğine ve birlikte çalışmaya büyük önem ve değer verdiklerini, bunun hem çalışmalarda başarıyı artıracağının hem de üretici lehine daha faydalı kararlar alınmasını sağlayacağının bilincinde olduklarını belirtti. Arzu, bu açıdan TZOB’u faaliyet programlarında mutlaka görmek istediklerini vurguladı.

- “Üretici lehine her çalışmaya destek oluruz” -

Bayraktar, TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden’i ziyaretinde de Bakanlık Genel Müdürlüklerinin üreticilere ve üretime yönelik çalışmalarını takdirle karşıladıklarını bildirdi ve Bilden’e başarı dileğinde bulundu. Bayraktar, yurt dışından kendilerine eğitim talapleri geldiğini, bu çalışmalardan birini de TİGEM’e bağlı bir işletmede gerçekleştirmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.
Bakanlık ve TZOB’un ortaklaşa yürüttüğü ya da planladığı çalışmalar hakkında bilgi de veren Bayraktar, üretici lehine olan her çalışmaya destek olduklarını ve desteklemeye de devam edeceklerini belirtti.

Genel Müdür Bilden de birlikte yapılacak çalışmaların ülke tarımına büyük katkıları olacağının altını çizdi; TİGEM’in çalışmaları, alınan mesafeler ve bugün gelinen nokta hakkında Bayraktar’a bilgi sundu. Üretimde teknoloji kullanımına ve modern tarım uygulamalarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Bilden, 2008’de 80,5 lira milyon zarar eden TİGEM’in 2011’de 31 milyon lira kar ettiğini, bu yılki hedeflerinin ise 2012’yi 137 milyon karla kapatmak olduğunu anlattı. Bilden, bağlı işletmelerde verimlilik adına sulama sistemleri ile traktör ve diğer zirai aletlerin yenilenmesi konularında yapılan çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını anlattı. .
Bilden TİGEM’e bağlı Ceylanpınar işletmesiyle ilgili ayrıntılı bilgi sundu; ayrıca, TİGEM’e bağlı işletmelerin müdürleriyle görüntülü konferansa olanak sağlayan sistemi, yaptığı canlı bağlantılarla tanıttı.
Genel Başkanı Bayraktar, Genel Müdür Bilden’i, yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı kutladı ve teşekkür etti.
Genel Başkan Bayraktar, Tarım Reformu Genel Vekili Küsek’e de başarı dileğinde bulundu. Küsek de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, birlikte sürdürülebilecek projeler ve çalışmalar hakkında bilgi sundu.

-Bürokratların ikramı süt oldu-

Ziyaretlerde Bakanlık Genel Müdürleri, Genel Başkan Bayraktar’a süt ikramında bulundular. Genel Müdürler Küsek ve Bilden, misafirlerine öncelikle sundukları bu ikramın, süt üreticisi ve süte verdikleri önemin bir göstergesi olmasını istediklerini ifade ettiler.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar da ikramdaki bu tercihten son derece mutlu olduğunu ifade ederek, bu duyarlılıklarından dolayı Küsek ve Bilden’e teşekkür etti.
Ziyaretlerde TZOB Başkan Danışmanı Mustafa Erten de hazır bulundu.