Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > BAYRAKTAR “SAKARYA GÜNLERİ”NİN AÇILIŞINA KATILDI

BAYRAKTAR “SAKARYA GÜNLERİ”NİN AÇILIŞINA KATILDI

ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile Ankara’da düzenlenen “Sakarya Tanıtım Günleri”nin açılışına katıldı.

Ankara AKM alanında açılan ve 25 Eylül’e kadar sürecek Sakarya Tanıtım Günleri’nin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizmden elde edilen gelir ve 30 milyon turist hedefine işaret ederek, güler yüzlü hizmet, kalite ve huzur devam ettikçe turizm alanındaki gelişmenin de hızlı bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

İç turizmi de özellikle erken rezervasyonlarla hareketlendirmek istediklerini belirten Günay, bu hareketlendirmeden Sakarya’nın da yararlanması için tanıtım ve fuar katılımlarının önemine değindi. Günay, “Sakarya’yı önemli kültür duraklarından biri yapmak için çalışacağız” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de güzelliklerin sahibi olmak kadar, tanıtım ve paylaşımın da bir o kadar önemli olduğunun altını çizdi ve tanıtım için birlikteliğin gerekliliğine işaret etti.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, doğal güzellikler açısından Türkiye’nin en nadide kentlerinden biri olan Sakarya’nın tanıtımı açısından katılımı yeterli görmediklerini, gelecek yıllarda daha geniş organizasyonlar yapılacağını belirtti.

Sakarya milletvekilleri adına konuşan Ayşenur İslam da kentin tüm yönleriyle tanıtılmasının amaçlandığını ve bunun gerçekleştirilmesini umut ettiklerini bildirdi.
Sakarya Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile oda yöneticilerinin de katıldığı açılışın ardından TZOB Genel Başkanı Bayraktar ve diğer konuklar stantları gezdiler, yetkililerden bilgi aldılar.