Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Manyas’ta sel bölgesinde incelemelerde bulundu

Bayraktar, Manyas’ta sel bölgesinde incelemelerde bulundu

-Bayraktar, Manyas’ta sel bölgesinde incelemelerde bulundu

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Bölge gerçekten çok büyük bir afete maruz kaldı”

-“Su tahliye kanallarının düzenli olarak en azından iki yılda bir temizlenerek bakımının yapılması gerekiyor”

-“Çiftçilerimizin sigorta şirketleriyle olan sıkıntılarının Ankara'da takipçisi olacağım”

Manyas/Balıkesir – 22.09.2014 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Manyas ilçesinde sel felaketinden zarar gören tarım alanlarında incelemelerde bulundu.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde çeltik hasadına katılan Bayraktar, buradan Manyas ilçesine geçti.

Geçen hafta meydana gelen sel felaketinde zarar gören Manyas'ın Akçaova Mahallesi'ni ziyaret eden Bayraktar, Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ve mahalle Muhtarı Hayrettin Yıldız’dan afetle ilgili bilgi aldı.

Bölgenin gerçekten çok büyük bir afete maruz kaldığını belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

“Her yıl özellikle bu bölgede bu tür kuvvetli yağışlara şahit olduk. Su tahliye kanallarının düzenli olarak en azından iki yılda bir temizlenerek bakımının yapılması gerekiyor. Bu arada ürünlerin sigortalanması bu tür afetlerde son derece mühim. Sizlerin sigorta şirketleri ile olan sıkıntılarınızın Ankara'da takipçisi olacağım. Can kaybı olmaması büyük şans. Bu afet gece olsaydı Allah korusun can kaybı olabilirdi. Büyük geçmiş olsun."