Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Karasu’da

Bayraktar, Karasu’da

-Bayraktar, Karasu’da
-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Üreticilerimiz emanete fındık vermezlerse, telaşla piyasaya fındık sürmezlerse, bu sene iyi bir fiyat olacak”

Karasu-Sakarya – 11.08.2014 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, fındık üreticilerini, telaş içinde hemen piyasaya fındık sürmemeleri konusunda uyararak, “Üreticilerimiz emanete fındık vermezlerse, telaşla piyasaya fındık sürmezlerse, bu sene iyi bir fiyat olacak" dedi.
Bayraktar, Sakarya'nın Karasu ilçesinde temaslarda bulundu, üreticileri ziyaret etti. Açıkladıkları fındık rekoltesinin arkasında olduklarını ifade eden Bayraktar, başkalarının yaptığı rekolte tahminlerinin kendilerini ilgilendirmediğini belirtti.
Şemsi Bayraktar, şunları söyledi:
"Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz başkanlığında oluşturduğumuz bir heyetle, her yıl rekolte tahminlerini yapıyoruz. Bu yıl da yine bu heyet fındık rekolte tahmininde bulundu. Heyetin bu yıl fındık rekolte tahmini 371 bin 185 ton olarak tespit edildi. Bizim yaptırdığımız fındık rekoltesinin arkasındayım. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yapmış olduğu fındık rekolte tahmini de bizim tahminimize çok yakın. Bu arada başka tahminlerde yapıldı. 500 bin ton olarak. Bu tahminleri çok dikkate de almıyoruz."
Doğu Karadeniz’de bahçeleri gezdiğini anlatan Bayraktar, kuraklık ve donun fındık ürününe fevkalade zarar verdiğini, hatta rakımı yüksek olan yerlerde hiç fındık olmadığını gördüğünü belirtti. Batı bölgelerinde Sakarya’yı bu manada çok şanslı gördüğünü ifade eden Bayraktar, "Yani fındık üretiminde en fazla üretimi olan il Sakarya. 91 bin 909 ton fındık rekolte tahminimiz var. Fındığı da taşıyacak olan il Sakarya. Sakaryalı üreticilerimizin de fındıktan bu sene dikkatli olmaları halinde para kazanacaklarını görüyorum. Ama üreticileri bir telaş içinde, bu fındığı hemen piyasaya sürmemeleri çok önemli. Çünkü hasat dönemi geliyor. Üreticilerimiz dikkatli davranırlarsa, emanete fındık vermezlerse ve telaşla piyasaya fındık sürmezlerse fındık, bu sene iyi bir fiyat olacak" diye konuştu.