Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Agro Expo Eurasia 2006 Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı

Agro Expo Eurasia 2006 Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı

Agro Expo Eurasia 2006 Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı


İzmir Kültürpark'ta düzenlenen Ege Ziraat Odaları ile Yeni Asır gazetesi eki Tarımın Sesi işbirliğiyle düzenlenen Agro Expo Aurasia 2006 Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı TZOB Genel Başkanı Şemsi BAYRAKTAR, Yönetim Kurulu Üyeleri Necat AVCI ve Nuri SORMAN'ın katılımıyla gerçekleşti. Fuar açılışına ayrıca, İzmir Valisi Oğuz Kaan KÖKSAL, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU, İtalya İzmir Konsolosu Michele TOMMASİ, Ege Bölgesi Ziraat Odası Başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Açılışta konuşan TZOB Genel Başkanı Şemsi BAYRAKTAR, AB sürecinde tarımın zorlu bir süreç olduğunu ve yaşanacak sorunların mutlaka çözülmesi gerektiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sivil Toplum Örgütleri var, dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi, katılımcı demokrasiyi savunan ülkeler Sivil Toplum Örgütlerini destekler. Niçin destekler; çünkü demokrasinin gelişmesi için Sivil Toplum Örgütlerinin büyümesi, gelişmesi lazımdır. Bir ülkede demokrasi gelişmezse, Sivil Toplum Örgütleri de gelişmez. Demokrasinin gelişmesinde Sivil Toplum Örgütlerinin büyük katkısı ve büyük rolü vardır. Hükümetler olarak Sivil Toplum Örgütlerinin bazı uyarılarını dikkate almak lazımdır. Bu örgütlerin açıklamalarını başka türlü yorumlarsanız, bundan demokrasi zarar görür.
Biz buradaki anlatımlarımızı bir popülizm yapma adına yapmıyoruz elbette. Türkiye'de yapısal dönüşümü istemek popülizm midir? İşte TBMM'de bekleyen yeni Tarım Kanunu var. Bu Kanun, yapısal dönüşüme imkan veren ve bizim özellikle desteklediğimiz hususları da içeren bir Kanun. İnşallah uygulamaya girer, ama bu Kanunun bütçesi yok. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı olarak söylediğim gibi, bütçe olmadan Türkiye'de yapısal dönüşümü gerçekleştiremezsiniz. Kimse kimseyi kandırmasın.
Üretici bugün sürdürülebilir kalkınma noktasında değilse, mazot, gübre almış başını gidiyorsa, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı bunu her platforma dile getirir. Sayın Başbakan'la, Bakanlarla sayısız defalar bir araya geldik. Sorunların bir kısmını çözdük, ama önemli bir kısmı sorun olarak duruyor. Bakın, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı gerekirse kendisi söyler, gerekirse meydanları doldurur ama sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapar. Bugüne kadar yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.
Üzüldüğüm bir olay daha var; Türkiye'de özellikle bizim hizmet beklediğimiz, oy verdiğimiz, parlamentoya gönderdiğimiz bazı siyasilerde bir çiftçi düşmanlığı var. Bunu anlamakta fevkalade zorlanıyoruz. Bir üzüldüğüm nokta da, bu üreticinin sırtından makam sahibi olmuş bazı insanlar, bakıyorum üretici düşmanı kesilmişler. Bu kesime sesleniyorum; akıllarını başlarına alsınlar. Bu ülkenin çıkarlarını, kendi çıkarlarının üstünde tutsunlar. Bu çiftçilere bu kadar da vefasızlık yapmasınlar.”
BAYRAKTAR ayrıca, tarımda verimliliğin çok önemli olduğunu belirterek, tarım fuarlarını desteklediklerini söyledi.
İtalya İzmir Konsolosu Michele TOMMASİ, yirmiye yakın İtalyan firmanın katıldığı fuar ile Türk ve İtalyan girişimcilerin tarım alanında işbirliği fırsatı yakalayacağını söyledi.
İzmir Valisi Oğuz Kaan KÖKSAL, ambalajlama ve pazarlama ile tarım ürünlerinin katma değerinin artacağını belirtti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU, sanayinin yanında tarımsal kalkınmanın da mümkün olduğunu ifade etti. Türkiye'nin tarım ülkesi olduğunu, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlatan KOCAOĞLU, sınırları genişleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal alt yapı, organik tarım konularında destek verdiğini dile getirdi.