Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > "Tarım ve İnsan" fotoğraf yarışması...

"Tarım ve İnsan" fotoğraf yarışması...

Ankara -4.12.2014 - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu yıl altıncısını düzenlediği “Tarım ve İnsan" temalı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit’in de katılığı törenle sahiplerine verildi.

Bakan Eker, Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, tarım ve insan ilişkisini fotoğraf sanatı üzerinden ebedileştirmek amacıyla 6 yıldır aynı temada yarışma düzenlediklerini belirtti. Tarımın, insanın tabiatla ilişkisini düzenleyen temel faaliyet olduğuna işaret eden Eker, "Modern zamanlarda biz, topraktan da tabiattan da ayrı düştük. Hayatın ağır yükünü hissettiğimizde aslında dönüp rahatlayabileceğimiz tek alan toprak ve tarımdır" diye konuştu.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, 8 kategoride yapılan bu yılki yarışmada “Aile Çiftçiliği” dalında birinci olan eserlerin sahibi Fuat Yetkin ve Zeki Yavuzak’a ödüllerini verdi.

Ödül töreninin ardından yarışmada dereceye giren ve sergilemeye değer bulunan fotoğraflardan oluşan serginin açılışını, Bakan Eker, Genel Başkan Bayraktar, TBMM Komisyonu Başkanı Yiğit ile diğer protokol üyeleri birlikte yaptı ve sergiyi birlikte gezdi.