Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Duyurular > ZOBİS KULLANIMI İLE İLGİLİ HUSUSLAR - 16.03.2015

ZOBİS KULLANIMI İLE İLGİLİ HUSUSLAR - 16.03.2015

ZOBİS KULLANIMI İLE İLGİLİ HUSUSLAR

1-   MERNİS ve TAKBİS sorgulamaları, online bir servis olmakla birlikte MERNİS ve TAKBİS’ten kaynaklanan hata, gecikme veya bilginin gelmemesi sorunları ZOBİS sisteminden kaynaklanmamaktadır. Bu durumla ilgili hata mesajları düzenlenmektedir.

2-    ZOBİS kullanımı esnasında karşılaşılan donma, yavaş çalışma, açamama veya benzeri hatalar odanızın internet ve bilgisayar alt yapısından da kaynaklı olabilmektedir, bu hususlar;

a-   ZOBİS için en az 8 Mbit paylaşımsız internet bağlantısı gerekmektedir. Odanız bilgisayarlarından aynı internet bağlantısı üzerinden facebook, youtube, video, müzik dinleme ve indirme vb. programlar kullanıyor olması internet bağlantısının yavaşlamasına veya geç işlem yapmanıza sebep olacaktır.

b-   ZOBİS programı web tabanlı bir program olduğu için bilgisayarınızda yüksek bir donanım ihtiyacı gerektirmemektedir, yine de mevcut internet tarayıcılarınızın en son versiyon olması gerekmektedir. İnternet Explorer için en az 9 versiyon ve üstü olmalıdır. Bunun yanında eski bilgisayarların çalışmasından kaynaklanan yavaşlıkların giderilmesi programın daha hızlı ve etkili kullanılmasını sağlayacaktır.

c-   ZOBİS ekranlarının düzgün görülebilmesi için en az 22 inc monitör gerekmektedir.

d-   Kullandığınız bilgisayarlarda güvenlik duvarı, virüsten koruma yazılımı ve casus yazılımlardan koruma yazılımı kullanarak çevrimiçi işlemlerinizin korunmasına yardımcı olun. Kablosuz ağınızı şifreleyin ve erişim şifresini belirli aralıklara yenileyin. Yazılımlarınızın tümünü (internet tarayıcınız dahil) otomatik güncelleştirmeler ile güncel tutun.

e-   Zobis parolanızı belirli aralıklarla değiştiriniz. Parolanızın en az 6 karakter olmasına, aynı anda büyük harf, küçük harf ve rakam içermesine dikkat ediniz. Parolanızı kimseyle paylaşmayınız. Ayrılan personellerinizin kullanıcı adı ve şifresinin iptali için ve yeni kullanıcı adı, şifre talebinizde, personellerinizin hangi modül yada modüllerde yetkili olmalarını istediğinizi zobis@tzob.org.tr adresine mail atınız.

Ayrıca; gerçek verilerinizin girişini yaptığınız

https://zobis.tzob.org.tr     adresini

KESİNLİKLE TEST AMAÇLI KULLANMAYINIZ.

Test için;

https://zobistest.tzob.org.tr/beta          adresini kullanmanız gerekmektedir.

ZOBİS’te yaşayacağınız tüm sorunlarda Bilgi İşlem Müdürlüğünü aramanızı rica ederiz.

Tel: 0312 231 63 00/ 450-451-452-455