Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Bakan Pakdemirli ile görüştü…

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Bakan Pakdemirli ile görüştü…

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Bakan Pakdemirli ile görüştü…

- Bayraktar, Pakdemirli’ye tarım sektörünün önem ve öncelik arzeden sorunlarını anlattı, bu sorunların çözümü için destek istedi

 

Ankara – 12.02.2020 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü. Bayraktar, Pakdemirli’ye tarım sektörünün önem ve öncelik arzeden sorunlarını anlattı, bu sorunların çözümü için destek istedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede Bayraktar ve Pakdemirli, Türkiye’nin tarım ve hayvancılıktaki potansiyelini ve sektörde yaşanan sorunları görüştüler, çözüm önerilerini paylaştılar.

Soğan ve patates ihracatının ön izne bağlanması, tarımsal kredi borçları, elektrik ve sulama fiyatlarındaki artış, organik tarım ve iyi tarım uygulamalarında desteğe getirilen süre kısıtlaması ve destek miktarının azaltılması, Tarım Bağ-Kur primlerinin yüksekliği başta olmak üzere tarımın önem ve öncelik arzeden sorunlarını Bakan Pakdemirli’ye ileten Bayraktar, bu sorunların çözümü konusunda destek istedi.

Görüşmeye, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Adıyaman Milletvekili ve eski Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş, Aydın Milletvekili ve eski Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret Aktaş ve TZOB Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Coşkun da katıldı.