Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > TZOB Başkanı Bayraktar, Saruhanlı’da…

TZOB Başkanı Bayraktar, Saruhanlı’da…

-TZOB Başkanı Bayraktar, Saruhanlı’da…

-Bayraktar: “Çiftçilerimizi ülkemizin değişik bölgelerine götürüyor ve eğitim veriyoruz. Kadın çiftçilerimize eğitim veriyoruz. Gençlerimize eğitim vermeye başladık”

-"Gençlere tarımı sevdirmemiz ve toprakta tutmamız lazım"

-Bayraktar, Manisa’da vefat eden TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Sorman adına okunan mevlüde de katıldı

 

Saruhanlı-Manisa – 04.07.2015 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Gençlere tarımı sevdirmemiz ve toprakta tutmamız lazım" dedi.

Saruhanlı Ziraat Odası’nı ziyaret eden Bayraktar, Oda Başkanı Aydoğan Okur’dan oda çalışmaları ve çiftçi sorunları konusunda bilgi aldı.

Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 21-23 Nisan 2015 tarihlerindeki don olayından zarar gören çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ve Ziraat Bankası’na olan borçlarının yapılandırıldığını, özel bankalara olan borçları için de yapılandırma talebinde bulunduklarını belirtti.

Odanın çeşitli kurum ve kuruluşlarla düzenlediği eğitim programlarına yoğun ilgi gösterildiğini bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

"Çiftçilerimizi ülkemizin değişik bölgelerine götürüyor ve eğitim veriyoruz. Kadın çiftçilerimize eğitim veriyoruz. Gençlerimize eğitim vermeye başladık. Gençlere tarımı sevdirmemiz ve toprakta tutmamız lazım. Bakanlığımızla başka projelerimiz de var."

Saruhanlı’dan Manisa’ya geçen Bayraktar, 13 Mayıs 2015’de vefat eden TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Nuri Şeyda Sorman’ın oğlu Cezmi Sorman’ın Ziraat Odası başkanlarına verdiği iftar yemeğine katıldı.

Bayraktar iftar yemeğinin ardından Manisa Hatuniye Camisi’nde Nuri Sorman adına okunan mevlüde katıldı. 

Şemsi Bayraktar’ın ziyaretlerine TZOB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mustafa Hepokur da eşlik etti.