Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Tunus heyeti TZOB’u ziyaret etti

Tunus heyeti TZOB’u ziyaret etti

-Tunus heyeti TZOB’u ziyaret etti

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:-“Tunus’tan gelecek çiftçilere, Türkiye’de sera, basınçlı sulama, süt ve besi hayvancılığı alanlarındaeğitim verebiliriz”

-Tunus Tarım ve Balıkçı Odaları Birliği ile Afrika Ziraat Odaları Birliği Başkanı Abdulmecid El Zaar:“Tunus’ta seralar modern seracılıktan çok uzak. Tek çadır

şeklinde seracılık yapılıyor. Türkiye’nin bu konudaki desteği çok faydalı olur”

Ankara – 04.05.2017 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,Tunus’tan gelecek çiftçilere, Türkiye’de sera, basınçlı sulama ve süt ve besi hayvancılığı alanlarında eğitim verebileceklerini bildirdi.

Bayraktar, Tunus Tarım ve Balıkçı Odaları Birliği ile Afrika Ziraat Odaları Birliği Başkanı Abdulmecid El Zaar, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Muaz Bin Zeğdan ile makamında bir araya geldi.

Türk-Arap İlişkileri Merkezi aracılıyla Türkiye’ye gelenAbdulmecid El Zaar, Ekim ayında Tunus’ta 13’ncüsü yapılacak Tarım, Tarımsal Makineler ve Balıkçılık Fuarı’na (SIAMAP) Bayraktar’ı davet etti.

Abdulmecid El Zaar, iki yılda bir yapılan ve Afrika’nın en büyük tarım fuarı olan SIAMAP’ın hayvansal üretim, ürün sergi ve tarım makinaları bölümleri olduğunu, bu yıl 220 bin kişinin fuara katılımını beklediklerini, Türkiye’ye fuarda en büyük alanı tahsis etmek istediklerini belirtti.

Genel Başkan Şemsi Bayraktar,davetleri için Abdulmecid El Zaar’a teşekkür etti.Kardeş ülke Tunus’un Tarım ve Balıkçı Odaları Birliği Başkanı ve Yardımcısını Türkiye’de görmekten memnun olduklarını bildirdi. Kendisinin de Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nda (IFAP) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığını belirten Bayraktar, bu görevi esnasında Tunus’u ziyaret ettiğini, 18-22 Kasım 2009’daSIAMAP Fuarına katıldığını, çok iyi bir ev sahipliği ile karşılandıklarını, bu yılki fuarada katılmaya çalışacağını ifade etti.

Dönemin Tunus Tarım Bakanı ile Tunus-Türkiye ilişkilerini geliştirilmesi konusunda diyalogları olduğunu vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

“İki ülke turunçgil, zeytin, zeytinyağı, tahıl gibi aşağı yukarı benzer ürünler üretiyor. Tunus’un zeytin ve zeytinyağında potansiyeli yüksek. İspanya, İtalya ve Yunanistan’dan sonra en büyük üreticiler olan Tunus ve Türkiye’nin işbirliği kararı alması önemlidir. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) Tunus’ta 5 bin dekarlık alana sera kurdu. Bu işbirliği alanlarının artmasını arzu ediyoruz.”

Bayraktar, Türkiye’ye gelecek Tunuslu çiftçilere Uluslararası Mekanizasyon Eğitim Merkezi’nde eğitim verip, Antalya ve Mersin’de modern seraların bulunduğu bölgeye teknik gezi yaptırabileceklerini bildirdi.

El Zaar, bundan çok memnun kalacakları ifade ederek, “Tunus’ta seralar modern seracılıktan çok uzak. Tek çadır şeklinde seracılık yapılıyor. Türkiye’nin bu konudaki desteği çok faydalı olur” dedi.

Genel Başkan Bayraktar, görüşmede, El Zaar’aplaket hediye etti.