Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Pamuk üreten illerden gelen Oda Başkanları Bakan Pakdemirli ile görüştü…

Pamuk üreten illerden gelen Oda Başkanları Bakan Pakdemirli ile görüştü…

- Pamuk üreten illerden gelen Oda Başkanları Bakan Pakdemirli ile görüştü…

- Oda Başkanları, pamuk üreticilerinin sorunları ve üretici borçlarının yapılandırılması konusu başta olmak üzere tarımın sorunlarını ve çiftçinin taleplerini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye aktardı

-Ziraat Odası Başkanları, konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile görüştü, pamuk üreten illerin milletvekillerini TBMM’de ziyaret ederek sorunları dile getirip, destek istediler

 

Ankara – 10.10.2019 – Pamuk üreten illerden gelen Ziraat Odası Başkanları, pamuk üreticilerinin sorunları ve üretici borçlarının yapılandırılması konusu başta olmak üzere tarımın sorunlarını ve çiftçinin taleplerini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye aktardı.

Oda Başkanları, pamukta üretimin devamı için, primin kilogramda 80 kuruştan 130 kuruşa çıkarılması, prim desteğinde dekara 500 kilogram kota sınırının kaldırılması, üretici borçlarının yapılandırılması konuları başta olmak üzere yapılması gerekenleri Bakan Pakdemirli ile paylaştılar.

Pamukta acilen hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Oda Başkanları, aksi takdirde çiftçinin büyük mağduriyet yaşayacağını, pamuk üretiminin sıkıntıya gireceğini vurguladılar.

Üretici borçlarında vadelerin geldiğine, borçların takibe girdiğine dikkati çeken Oda Başkanları, üretici borçlarının yapılandırılması gerektiğini aktardılar.

Görüşmeye Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cevat Delil de katıldı.

Pamuk üreten illerin Ziraat Odası Başkanları, konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile de görüştüler, milletvekillerini TBMM’de ziyaret ederek sorunları dile getirip, destek istediler.