Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Kurban Bayramı mesajı

Kurban Bayramı mesajı

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

-“Birliğimizin, beraberliğimizin, bütünlüğümüzün simgesi olan Bayramı anlamına yakışır bir şekilde yaşamalıyız”

-“Kurbanda hayvan kesim işlemi mutlaka tecrübeli kişilerce yapılmalıdır. Ancak bu yolla kesim hataları, hayvanların strese sokulması sonucu et kalitesinin düşmesi, acemi kasapların kendilerine ve çevrelerine vereceği zarar önlenebilir”

-“Hayvan kesimi yapılan alanlarda oluşacak atıkların yol açacağı çevre kirliliğine yönelik sıkı tedbirler alınmasıyla halk sağlığına yönelik olası riskler bertaraf edilebilir”

 

Ankara – 20.08.2018 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, birliğimizin, beraberliğimizin, bütünlüğümüzün simgesi olan Bayramı anlamına yakışır şekilde yaşamamız gerektiğini bildirerek, “Bayram günleri, maddi ve manevi dayanışmanın; sevgi, saygı, hoşgörü ve barışın da doruğa ulaştığı günler olsun” dileğinde bulundu.

Bayraktar, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramların aynı zamanda “hatırlama” ve “hatırlanma” günleri olduğunun altını çizerek. “Bayramlar, büyükleri ve küçükleri sevindirme, küskünleri barıştırma, hataları affetme, muhtaçlara el uzatma, yardımda bulunma günleridir. Bayramlar, tatil günü gibi değerlendirilmemelidir” dedi.

 

-“Kesim işlemi mutlaka tecrübeli kişilerce yapılmalıdır”- 

Bayraktar, kurbanda hayvan kesim işleminin mutlaka tecrübeli kişilerce yapılması gerektiğini vurgulayarak, ancak bu yolla, kesim hataları, hayvanların strese sokulması sonucu et kalitesinin düşmesi, acemi kasapların kendilerine ve çevrelerine vereceği zararın önlenebileceğini bildirdi.

Hayvan kesimi yapılan alanlarda oluşacak atıkların yol açacağı çevre kirliliğine yönelik sıkı tedbirler alınması gerektiğini de kaydeden Bayraktar, halk sağlığına yönelik olası risklerin ancak bu şekilde bertaraf edilebileceğini anımsattı.

Kurban etlerinin muhafazası konusunda da uyarılarda bulunan Bayraktar şunları söyledi:

“Etler, parçalar halinde temiz kaplara konulmalı ve güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesi beklenmeli, 5-6 saat sonra ise buzdolabına kaldırılmalıdır. Etler henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına poşetler içinde veya hava alamayacak bir durumda üst üste konulmamalıdır.”

Şemsi Bayraktar, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak, bayramın milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesi dileğinde bulundu.