Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Genel Başkan Bayraktar’ın yeni yıl mesajı

Genel Başkan Bayraktar’ın yeni yıl mesajı

Genel Başkan Bayraktar’ın yeni yıl mesajı 

Ankara – 31.12.2017 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “2018’in, afetlerin tümünden uzak; bütün üreticilerin alın terinin karşılığının alındığı; ürünü bol, kazancı bol, bereketi bol bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

Bayraktar, yayımladığı yeni yıl mesajında, 2017’nin tarımda üretimin arttığı bir yıl olarak geçse de bazı ürünlerde üretim düşüşleri de görüldüğünü belirterek, 2018’in, ülkemiz açısından huzurun, refahın arttığı, bereketli bir yıl olması temennisinde bulundu.

Dileklerin ve beklentilerin yerine gelebilmesi için çalışmak ve gayret göstermek gerektiğinin de altını çizen Bayraktar, “5 milyona yakın üyesiyle büyük bir aile olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin her bir üyesi 2018’de de bu bilinçle üretmeye, ülkesinin gıda güvencesini sağlamaya ve ülke ekonomisine omuz vermeye devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Üreticinin bütün zor şartlara rağmen, 81 milyonluk ülke nüfusunun yanı sıra, 5 milyonu aşkın mülteci, sığınmacı ve yabancıyı, 40 milyona yakın turisti duyurduğu gibi, ülke ekonomisine de 16-17 milyar dolar ihracat geliri ve 5 milyar dolar dolaylarında dış ticaret fazlası sağladığının altını çizen Bayraktar, şunları kaydetti:

 “Çiftçiler, üreticiler olarak önümüzdeki hedeflerimiz büyük. Türk çiftçisi olarak, her yıl daha da gelişen ülkemizde, ülkemiz insanını doyurmaya, ülkemizin gıda güvencesini sağlamaya, ihracatı daha da artıracak şekilde üretmeye, ekonomimize katkıyı artırarak sürdürmeye devam edeceğiz.

7 üründe dünya birincisi olan, 55 üründe dünyada ilk 10 sırada yer alan Türkiye’nin tarımda çok büyük bir potansiyeli vardır. Bu potansiyeli harekete geçirirsek, sadece ülkemizin değil, içinde bulunduğumuz tüm bölgenin gıda güvencesine de büyük katkı sağlarız. Yeter ki çiftçimiz desteklenmeye devam etsin. Biz çiftçiler, bunu sağlayacak güçteyiz.”