Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftar yemeği…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftar yemeği…

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftar yemeği…

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verdiği iftar yemeğine katıldı

 

Ankara – 21.06.2017 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilen iftar yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftarda yaptığı konuşmada, Kuran-ı Kerim'de "bin aydan daha hayırlıdır" diye buyurulan Kadir Gecesi'ni gönülden tebrik etti. Erdoğan, sözlerini, "Rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bu mukaddes gecenin ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum" diye sürdürdü. 

Erdoğan, bu gecenin feyzinden, bereketinden istifade etmenin, Kadir Gecesi'nin kadrinin ve kıymetinin bilinmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Dünyanın ve Türkiye'nin üzerinde bulunduğu bölgenin içinden geçtiği sıkıntılı dönemde Türkiye ile birlikte tüm İslam âleminin refaha, huzura ve güvene kavuşmasını dileyen Erdoğan, özellikle ülke ve millet için birlik, beraberlik ve dayanışma temennisinde bulundu.

Erdoğan, geçmişte yaşanan onca sıkıntı ve baskıya rağmen, bugün sivil toplum kuruluşlarının eskisinden çok güçlü bir şekilde çalışmalarına devam etmelerinin, milletin bu müesseselere sahip çıkması sayesinde olduğunu bildirdi.

Ülkenin eğitimde, hak ve özgürlüklerde, sınırların içindeki ve dışındaki ihtiyaç sahipleriyle sergilediği örnek dayanışmada şüphesiz en büyük payın sivil toplum kuruluşlarına ait olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Biz de sorumluluk üstlendiğimiz her yerde özellikle de son 15 yıldır sizleri her açıdan desteklemeye, önünüzü açmaya, işlerinizi kolaylaştırmaya gayret ediyoruz. Çünkü biz, birileri gibi sivil toplumu tehdit olarak değil, milli birlik ve beraberliğimizin kilit taşı olarak görüyoruz. Sizler ülkemizde katılımcı demokrasinin aracı, sosyal barışımızın adeta sigortası olan kuruluşlarımızsınız” dedi.