Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Sakarya Ziraat Odaları İl Kongresi’ne katıldı

Bayraktar, Sakarya Ziraat Odaları İl Kongresi’ne katıldı

Bayraktar, Sakarya Ziraat Odaları İl Kongresi’ne katıldı

 

SAKARYA- 23.03.2023- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, mayıs ayında Ankara’da gerçekleşecek olan TZOB 28. Olağan Genel Kurulu’nda yer alacak delegelerin seçiminin yapıldığı Sakarya Ziraat Odaları İl Kongresi’ne katıldı.

Bayraktar, Sakarya İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Ziraat Odalarının idari ve mali yönden gelişmesiyle birlikte verdiği hizmetleri, hayata geçirdiği projeleri, Türkiye’de ve dünyada tarım sektörünün mevcut durumunu, pandemi sürecinin tarım sektörüne etkilerini, bitkisel üretim ve hayvancılık yapan üreticilerimizin sorunlarını değerlendirdi. Bu konuda TZOB ve Ziraat Odaları çalışmalarını ve elde edilen sonuçları paylaştı.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, konuşmasında çiftçilerimizin hükümetten beklentilerini de içeren geniş bir açıklama yaptı.

 

Sakarya Ziraat Odaları İl Kongresi’ne geniş bir katılım oldu. Kongreye AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Sakarya Tarım İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, SUBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Birliği Başkanı Müjdat Çetin, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

 

Yapılan seçimler sonucu ise TZOB 28. Olağan Genel Kurulu’nda asil delegeler; Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, Hendek Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran ve Karasu Ziraat Odası Başkanı Selami Arık oldu. Yedek delegeler ise Taraklı Ziraat Odası Başkanı Ruhi Avdan, Erenler Ziraat Odası Başkanı Lütfü Akbıyık, Kocaali Ziraat Odası Başkanı Tamer Tunca ve Kaynarca Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar oldu.