Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Manavgat’ta zeytin hasadı yaptı…

Bayraktar, Manavgat’ta zeytin hasadı yaptı…

Manavgat – 07.11.2019 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Manavgat’ın Taşağıl Mahallesi’nde zeytin hasadına katıldı. Zeytin bahçesinde, üreticiler ve Ziraat Odası Başkanlarıyla bir araya gelen Bayraktar, zeytin üreticilerinin taleplerini ve sorunları dinledi. Zeytin üretiminde İspanya, İtalya ve Yunanistan’ın ardından dördüncü sırada bulunan Türkiye’nin kendisine dünya ikinciliği hedefi koyduktan sonra büyük bir gelişme gösterdiğini vurgulayan Bayraktar, 2000-2018 döneminde zeytin ağacı sayısının 98 milyondan 178 milyona çıktığını belirtti. Son iki yıldır olumsuz hava koşullarının da etkisiyle üretimin 2,1 milyon tondan 1,5 milyon tona indiğini bildiren Bayraktar, 375 milyon dolar ihracat geliri elde edilen zeytincilikte, tüketimin artırılması, ithalata izin verilmemesi, tağşişin önlenmesi, marka yaratılması, zeytinliklerin korunması gerektiğine dikkati çekti. Zeytinliklerin korunması için sürekli mücadele verdiklerini, yıllardır talep ettikleri dane zeytine prim uygulamasının da başladığını Şemsi Bayraktar, üreticilerin sorunlarının çözümü için gerekli takibi yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Çiftçilerle birlikte yapılan hasada TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bahadır Sezgin, Antalya ili Ziraat Odası Başkanları da katıldı.