Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Manavgat Taşağıl Mahallesi’nde çiftçilerle buluştu, sorunlarını dinledi

Bayraktar, Manavgat Taşağıl Mahallesi’nde çiftçilerle buluştu, sorunlarını dinledi

Manavgat – 07.11.2019 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Manavgat’ın Taşağıl Mahallesi’nde çiftçilerle bir araya geldi, sorunlarını dinledi. Karşılaştıkları sorunları Bayraktar ile paylaşan çiftçiler, acilen borç yapılandırılmasına ihtiyaç duyduklarını, üst üste yaşanan afetler nedeniyle sürekli ertelen borçları bir hasat sezonunda ödeyebilmelerine imkân bulunmadığını belirttiler. Tarım Bağ-Kur primlerinin yüksekliğinden şikayet eden çiftçiler, Bağ-Kur primlerin çiftçinin ödeyebileceği, makul düzeylere çekilmesi gerektiğini bildirdiler. Susam ve yer fıstığına da prim verilmesini talep eden çiftçiler, pamukta fiyatların maliyetleri karşılamadığını, kilogramda 80 kuruş olan primin düşük kaldığını, artırılması gerektiğini vurguladılar. Girdi maliyetlerin aşırı yükseldiğini buna karşın desteklerin yetersiz kaldığına dikkati çeken çiftçiler, hayvancılıkta da yem maliyetlerinin altında kalkmadıklarını belirttiler. Genel Başkan Bayraktar, Ziraat Odalarının patronu olan çiftçinin taleplerinin takipçisi olacaklarını söyledi.

Çiftçilerle toplantıya TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bahadır Sezgin ve Antalya ili Ziraat Odası Başkanları da katıldı. Toplantının ardından TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçiye yemek dağıttı.