Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, kooperatif merkez birliği başkanlarıyla bir araya geldi

Bayraktar, kooperatif merkez birliği başkanlarıyla bir araya geldi

-Bayraktar, kooperatif merkez birliği başkanlarıyla bir araya geldi

-TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın daveti üzerine bir araya gelen kooperatif merkez birliği başkanları, örgütlerinin ve üreticilerin sorunlarını masaya yatırdılar, karşılıklı istişarede bulundular

-Bayraktar ve kooperatif merkez birliği başkanları, tarım sektöründeki kooperatiflerin daha fonksiyonel olması, piyasada aktif rol alması için hukuki düzenlemeler dahil yapılması gerekenlerin tespit edilmesi kararını verdiler

-Çalışmaların bundan sonraki süreçte de devam etmesini, konuyla ilgili bir rapor hazırlanmasını kararlaştıran Bayraktar ve kooperatif başkanları, hazırlanacak raporun Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmasını kararlaştırdılar

Ankara - 13.03.2019 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın daveti üzerine bir araya gelen kooperatif merkez birliklerinin başkanları, örgütlerinin ve üreticilerin sorunlarını masaya yatırdılar, karşılıklı istişarede bulundular.

Bayraktar ve kooperatif başkanları, tarım sektöründeki kooperatiflerin daha fonksiyonel olması, piyasada aktif rol alması için hukuki düzenlemeler dahil yapılması gerekenlerin tespit edilmesi kararını verdiler.

Çalışmaların bundan sonraki süreçte de devam etmesini, konuyla ilgili bir rapor hazırlanmasını kararlaştıran Bayraktar ve kooperatif merkez birliği başkanları, hazırlanacak raporun Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmasını kararlaştırdılar.

Türkiye’de faaliyet gösteren kooperatif merkez birliği başkanları, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar davetiyle, TZOB Otel’de bir araya geldi.

Toplantıya Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Merkez Birliği (TARIM-KOOP) Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (HAYKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ertürk, Türkiye Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birlikleri Merkez Birliği (KÖY-KOOP) Genel Başkanı Eray Çiçek, Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (OR-KOOP) Genel Başkanı Cafer Yüksel, Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜS-KOOPBİR) Genel Başkanı Ali Halis Uysal katıldı.

Kooperatif Birlik Başkanları, davetten dolayı TZOB Genel Başkanı Bayraktar’a duydukları memnuniyeti dile getirdiler, teşekkür ettiler.

Aynı zamanda kooperatif merkez birliklerinin başkanları, TZOB Genel Başkanı Bayraktar’a daha sık bir araya gelme taleplerini ilettiler.