Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, hobi bahçesi açılışında öğrencilerle çapa yaptı…

Bayraktar, hobi bahçesi açılışında öğrencilerle çapa yaptı…

-Bayraktar, hobi bahçesi açılışında öğrencilerle çapa yaptı…

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Seydikemer Ziraat Odası’nın eğitim etkinliği kapsamında, Kaymakamlık, Tarım Orman İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ‘Sağlığım İçin Doğayı Seçtim’ projesiyle hobi bahçeleri oluşturuldu”

-“Bu bahçelerde 21 tür sebze 7-8 okuldan gelen öğrencilerimizin çalışmasıyla, gayretiyle üretiliyor. Çocuklarımız, toprakla tanışıyor, üretiyor, tarımı seviyor. Ziraatin önemini de yaşayarak kavrıyor”

-Öğrenci ve öğretmenlere sertifika verildiği törende Bayraktar, öğrenciler ile birlikte çapa yaptı

Ankara - 06.12.2019 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Seydikemer Ziraat Odası’nın “Sağlığım İçin Doğayı Seçtim” projesi hobi bahçeleri açılışını yaptı.

Bayraktar, “Sağlığım İçin Doğayı Seçtim” hobi bahçelerinin açılışında yaptığı konuşmada, projenin çok önemli olduğunu söyledi. Seydikemer Ziraat Odası’nın eğitim etkinliği kapsamında, Kaymakamlık, Tarım Orman İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte “Sağlığım İçin Doğayı Seçtim” projesiyle hobi bahçeleri oluşturduğunu belirten Bayraktar, şunları söyledi:

“Bu bahçelerde 21 tür sebze 7-8 okuldan gelen öğrencilerimizin çalışmasıyla, gayretiyle üretiliyor. Çocuklarımız, toprakla tanışıyor, üretiyor, tarımı seviyor. Ziraatin önemini de yaşayarak kavrıyor. Projenin bir başka amacı da çiftçimizi iyi tarım uygulamalarıyla tanıştırmak. Bu projede değerli Kaymakamımızın, İlçe Tarım Orman Müdürlüğümüzün, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün değerli katkıları var. Teşekkür ediyorum. Burada büyük gayret gösteren değerli çiftçimizin alın teri olan paraları hizmete çevirmeye çalışan Ziraat Odamızın Yönetim Kurulu üyelerine, Meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Asıl olarak da bu katkıyı sağlayan, bu aidatı veren değerli çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu açacağımız proje, hem bu bölge çiftçisine hem de ülke çiftçisine model olacak. Bu çok önemli.”

Açılışlara, TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muğla Ziraat Odalarının Başkanları, çiftçiler katıldı.

Hobi bahçesi açılışında, bahçede uygulamalı eğitim gören öğrenciler ile öğretmenleri de hazır bulundular.

Törende, öğrenci ve öğretmenlere sertifika verildi.

Bayraktar, öğrenciler ile birlikte çapa yaptı.