Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Alanya’da muz hasadı yaptı

Bayraktar, Alanya’da muz hasadı yaptı

Bayraktar, Alanya’da muz hasadı yaptı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Alanya’nın Kestel Mahallesi’nde muz hasadına katıldı. Muz bahçesinde, üreticiler ve Ziraat Odası Başkanlarıyla bir araya gelen Bayraktar, üreticilerin taleplerini ve sorunları dinledi. Sorunların takipçisi olacaklarını belirten Bayraktar, muzda üretimin 2010-2019 döneminde 210 bin tondan 589 bin tona çıkmasına rağmen, 15 yılda kişi başına muz tüketiminin 2 kilogramdan 5,8 kilograma yükselmesi nedeniyle hala üretim açığının kapatılamadığını, 2018 yılında 155 bin ton muz ithal edildiğini ve 67 milyon dolar döviz ödendiğini bildirdi.

Bayraktar, muzda üretimde sürdürülebilirliğin devamı için küçük işletmelerin korunması, 15 Kasım-15 Şubat arasındaki hasat döneminde ithalatın yapılmaması, paketleme ve nakliyedeki kayıp oranının azaltılması, vakumlama gibi teknolojilerle raf ömrünün uzatılması gerektiğini söyledi.

Çiftçilerle birlikte yapılan hasada TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bahadır Sezgin, Antalya ili Ziraat Odası Başkanları da katıldı.